Descobrim el cinema del futur

La secció d’indústria del Festival REC encara la desena edició aquest 2023, una efemèride que evidencia el creixement i evolució constants de les activitats professionals del Festival. El Laboratori Professional del REC 2023, que es durà a terme del 23 al 26 de novembre, es reafirma com una plataforma d’èxit per als creadors emergents i conforma una dècada d’èxit professional.

El programa professional dedicat a les possibilitats de desenvolupament i mercat per als nous projectes cinematogràfic inclouen un Workshop Professional, les reunions One-to-one i el Screening Test.

El Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, el Col·legi d’Arquitectes i el Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona seran els espais que acolliran les diverses sessions d’indústria d’enguany. Enguany, com ja es va dur a terme l’any passat, la secció d’indústria del REC obrirà les portes al públic amb un Screening Test (projecció de prova) entorn del cinema “en cru” a partir d’una producció encara no estrenada, que es durà a terme el 26 de novembre. 

PLAY Acció Cultural i REC Festival Internacional del Cinema de Tarragona organitzen el RECLab amb el suport d’Acción Cultural Española, ICAA —a través del Ministerio de Cultura y Deporte— i la Unió Europea, a través del programa de Fons Next Generation. El Primer Test també rep el suport de l‘Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona. 

Un espai de desenvolupament i assaig per projectes en postproducció

El principal focus d’atenció del Laboratori Professional del Festival REC és el Primer Test, que compta també amb la col·laboració de Catalan Films, el Festival de Málaga, PÖFF Tallinn Black Nights Film Festival i el CineMart de Rotterdam.

Es tracta d’un espai de desenvolupament i assaig per a projectes cinematogràfics en fase de postproducció que busquen rebre l’assessorament d’una acurada selecció d’experts internacionals. 

Enguany el Primer Test encara la desena edició, que es durà a terme el 24 i 25 de novembre, en el qual programadors/es i agents de venda internacionals es trobaran amb directors/es i productors/es emergents de l’Estat espanyol. Les sessions del Primer Test consisteixen en la visualització de 9 projectes fílmics per debatre de cara a afavorir el seu èxit i entrada al mercat cinematogràfic global. El Primer Test permet als seus participants construir una xarxa de contactes dins d’un sector en constant transformació. 

Durant aquestes deu edicions, el Primer Test ha estat la palanca d’èxit d’alguns dels films més premiats dels darrers anys. Un exemple d’aquest èxit són les pel·lícules com 20.000 ESPECIES DE ABEJAS, d’Estíbaliz Urresola;  ‘SURO’, de Mikel Gurrea o ‘RAMONA’, d’Andrea Bagney.

Per una banda, 20.000 ESPECIES DE ABEJAS va passar pel RECLab 2022 i va protagonitzar l’Screening Test a cegues. Enguany, ha estat un dels films més celebrats d’aquest any, mereixedor, entre altres, de l’Ós de Plata en el 73 Festival Internacional de Berlín 2023 i de la Biznaga de Oro i el premi a la Millor Actriu de Repartiment, ambdós al Festival de Málaga.  

Aquest èxit s’afegeix a altres pel·lícules notables que van trobar en el Primer Test del Festival REC el seu trampolí, com SURO, que va sumar-se al RECLab 2021 —l’únic laboratori al qual va participar- i l’any passat va retornar al Festival en la Secció Oficial a Concurs Opera Prima, després d’haver triomfat i obtingut grans reconeixements en diversos festivals d’arreu del món.

Enguany es durà a terme el Primer Test Tast, una selecció de projectes que es podran visionar fora de competició i que destaquen per la seva força i originalitat. Tot i no optar als premis, els equips que els han dut a terme podran participar en els networkings i reunions de treball que es duran a terme en el marc del RECLab. 

PRIMER TEST 2023: 24 i 25 de novembre 

Enguany, un total de 9 projectes competeixen pels guardons dels Primer Test 2023. Comen edicions anteriors, els projectes seleccionats fan èmfasi en els nous talents estatals i evidencien el reconeixement nacional i internacional creixent de la secció d’indústria del Festival REC.

WORKSHOP PROFESSIONAL: 23 de novembre 

REUNIONS ONE-TO-ONE 2023: 23 de novembre

SCREENING TEST 2023: 26 DE NOVEMBRE 
Saps guardar un secret?

Per tal de participar en el Screening Test d’enguany, cal omplir un formulari que ja es troba disponible a la pàgina web del Festival REC 2023: