Tot és a punt per al Festival REC 2023, que se celebrarà a Tarragona del 22 al 26 novembre de 2023.

La cerimònia inaugural del Festival REC (22 de novembre) comptarà amb l’estrena a Catalunya, just abans de l’arribada a sales comercials, la nova pel·lícula de Paula Ortiz, TERESA, que arribarà a Tarragona tot just després de ser presentada a la Seminici de Valladolid i que compta amb les interpretacions de Blanca Portillo, Asier Etxeandia i Greta Fernández. La cloenda del Festival (26 de novembre) serà la preestrena del nou treball del director Michel Gondry, LE LIVRE DES SOLUTIONS, que arriba a Tarragona com estrena absoluta a l’Estat espanyol.

La secció internacional a concurs OPERA PRIMA compta amb una desena de produccions que mostren el millor talent emergent internacional. Aquest any hi ha deu pel·lícules a concurs, la majoria de les quals són estrena a Catalunya i Espanya. Les projeccions que seran estrena a Espanya seran LOVE IS A GUN, LE RAVISSEMENT, THE LIMITS OF CONSENT, THE (EX)PERIENCE OF LOVE. D’altra banda, les estrenes a Catalunya d’aquesta edició són HEROICO, THE SWEET EAST, ESTIMA GLORIA, HOW TO HAVE SEX. Tanquen la programació d’OPERA PRIMA produccions com GOODBYE JULIA o SLOW.

A banda de les pel·lícules que competeixen a la secció oficial a competició Opera Prima, que treu les millors òperes primes internacionals que competeixen per aconseguir els guardons del Festival, el REC 2023 també inclou algunes projeccions especials, fora de concurs, que es presenten com algunes de les propostes més impactants de l’edició d’enguany.

Programació especial 25-N

El Festival REC celebra el 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, amb una programació especial que vol celebrar la llibertat de cada dona i les heroïnes anònimes que cada dia omplen les nostres vides. Per aquest motiu, el Festival programa, durant tot el dia i en diferents espais, sessions que tenen les dones –els seus somnis i desitjos– com a principals protagonistes.

Aquestes són les produccions que inclou la programació especial del dissabte, 25 de novembre:

ARA LA LLUM CAU VERTICAL 12h (Teatret del Serrallo)

AMA GLORIA 18h (Teatre Tarragona)

THE LIMITS OF CONSENT 20h (Teatre Tarragona)

HOW TO HAVE SEX 22.15h (Teatre Tarragona)

CICLE AFRO!

Pel que fa a les noves veus del cinema africà, els espectadors del Festival REC 2023 podran gaudir de les pel·lícules que proposa una nova generació de creadors provinents d’Àfrica subsahariana, que desafien els gustos i les normes imposades per donar pas a creacions que desafien les regles i que parlen de si mateixos i de la seva identitat, prescindint del gust de la resta del món.

El cicle AFRO! ja és present a les sessions prèvies que es duen a terme cada dijous a CaixaForum Tarragona i seguirà durant el festival, amb les propostes següents.

LA NOIRE DE… (BLACK GIRL) Caixa Forum 23.11//19h

MAMI WATA 24.11//18h

ONCE UPON A TIME IN UGANDA 24.11//20h

IO CAPITANO (YO, CAPITÁN) 24.11//22.20h

Sessions Vermut – 24, 25 y 26 de novembre

El Festival REC acollirà projeccions diürnes, les Sessions Vermut, al Teatret del Serrallo els dies 24, 25 i 26 de novembre, en una proposta que manté la proposta de programar produccions en un espai davant del mar, amb una tertúlia posterior amb els seus protagonistes .

Aquestes són les propostes de les Sessions Vermut del Festival REC 2023:

GLORIA 24.11//12h

LA IMATGE PERMANENT 25.11//12h

UPON ENTRY 26.11//12h

Cicle Pantalla Tàrraco – 24 de novembre

Aquest any, el Festival REC suma nous espais de projecció que permeten gaudir de les propostes més íntimes i arriscades del Festival en un espai obert a l’experimentació. El bar Alquimista serà un dels espais.

Divendres que ve, 24 de novembre, aquest espai oferirà un catàleg d’alguns dels llargmetratges més inclassificables del Festival, a punt per ser degustats en un ambient únic i en un espai ubicat dins les voltes del circ romà de Tàrraco. L’entrada inclourà una consumició i el servei de bar romandrà obert durant totes les projeccions.

Aquesta és la programació que oferirà aquest cicle especial:

NEGU HURBILAK 18h

ONCE UNPON A TIME IN UGANDA 20h

VIVA EROTICA. Selecció de curts eròtics finesos 23h

Projeccions Especials del Festival REC 2023

SAMSARA 26.11//16h

AFTER 26.11//22.20h