L’entrega de guardons ha suposat la fi de la 10a edició d’aquesta trobada, una ocasió especial en la qual el Festival de cinema de Tarragona cedeix un espai per a aquells projectes que actualment es troben en fase de postproducció i que desitgen rebre el consell de distribuïdors, programadors i agents de vendes. 

El Primer Test s’emmarca en el laboratori professional del Festival REC, que encara el repte de descobrir el cinema del futur, a través d’iniciatives com les xerrades i jornades professionals, les trobades One-to-One amb experts nacionals i internacionals, entre altres iniciatives. 

Enguany es durà a terme la segona edició del Screening Test (projecció de prova), que ofereix l’oportunitat de conèixer el cinema «en cru» a partir d’una pel·lícula encara no estrenada, amb públic de Tarragona. La cita serà avui diumenge, 26 de novembre, a les 18 h al Teatret del Serrallo. 

Els professionals que assessoren les peces tenen l’oportunitat de participar en el Festival gràcies al suport d’Acció Cultural Espanyola (AC/E), a través del Programa d’Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE) en la modalitat Visitants. 

PLAY Acció Cultural i REC Festival Internacional del Cinema de Tarragona organitzen el RECLab i el Primer Test amb el suport d’Acción Cultural Española, ICAA —a través del Ministerio de Cultura y Deporte— i la Unió Europea, a través del programa de Fons Next Generation. El Primer Test també rep el suport de l‘Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona. 

PRIMER TEST 2023:  Premis Primer Test 2023

Premi Deluxe Internacional: 

LAS MUERTES DE CHANTYORINTI, dirigida per Hermes Paracuello

Luis, un asháninka que va néixer en una comunitat sense contacte amb la civilització occidental, passa els seus dies sumit en la tristesa, ja que ha oblidat el nom que li van donar els pares en el moment de néixer. Un dia, Jeremies, el seu fill petit, l’interpel·la, Pare, què et reté entre els vius? Junts emprenen un viatge màgic a la recerca d’un nom i uns fills perduts, mentrestant, Lluís transmet a Jeremies, a través de diferents estats perceptius, el més secret de la seva cosmovisió, la capacitat de veure els Manacoritee o la capacitat de veure el que és invisible.

El Premi Deluxe Internacional inclou la producció del Màster DCP OV amb la Versió Original, el Màster DCP Version File amb la versió amb subtítols en anglès, així com dues projeccions a la seva sala i el lliurament de la pel·cula als festivals que estigui seleccionada durant un any i la generació de les KDMs necessàries per a la promoció del film. Premi Deluxe Nacional: 

DIARIO DE MI SEXTORSIÓN, dirigida per Patricia Franquesa 

Pati, una jove productora de cinema, lluita per llaurar-se una carrera professional a la indústria cinematogràfica. És maig del 2019 quan li roben el portàtil durant un viatge de negocis a Madrid. Dos mesos després, un hacker anònim accedeix a totes les dades emmagatzemades al dispositiu robat i troba tres fotos molt privades de Pati. L’amenaça amb què, si no rep 2.400 dòlars, enviarà les fotos a tots els contactes de treball per arruïnar la seva reputació professional. La vergonya, la ira i l’angoixa causades per la ineficàcia de les forces legals portaran Pati a emprendre la seva pròpia investigació per aturar el hacker i recuperar el control i el poder sobre la seva privadesa.

El Premi Deluxe Nacional inclou la producció del Màster DCP OV amb la Versió Original, Màster DCP Version File amb la versió amb subtítols en anglès i el Màster ProRes sRGB i dues projeccions de la pel·cula per a programadors i premsa a la seva sala. Premi seguiment individualitzat

MAMÍFERA, dirigida per Liliana Torres

La Lola (40) és feliç amb la seva vida. Però la seva felicitat s’atura el dia que s’adona que està embarassada. Ella no vol tenir fills. Aquest embaràs accidental obliga a Lola i Bruno, el seu company, a esperar els anomenats “tres dies de reflexió” estipulats pel Govern per poder avortar. Durant aquests dies, les pors interiors de la Lola es desperten: es penedirà de no ser mare? Preparada per navegar per aquests dubtes, s’embarca en la recerca de respostes. El que la Lola no espera és que en Bruno li confessi de sobte que potser li agradaria ser pare.

El Premi seguiment individualitzat consisteix en un seguiment del projecte escollit durant sis mesos, pwe un/a expert/a en estratègia de màrqueting i distribució.Premi Málaga Work in Progress: 

EL ASPIRANTE, dirigida per Juan Gautier 

Comença el dia zero de les novatades a la residència Tolentino. Carlos i Dani accepten el repte per encaixar. Els esperen 24 hores de proves on passaran per tota mena d’estats d’ànim. El líder dels veterans, Pepe, aprofita el seu estatus per corrompre els principiants per divertir-se. El que comença com a proves absurdes aviat es converteix en una perversa espiral de manipulacions. Carlos i Dani s’hauran d’enfrontar al pitjor de si mateixos abans que tot es converteixi en una tragèdia.

El Premi Málaga Work in Progress consisteix en la directa selecció i participació del projecte premiat al Málaga WIP 2022. Premi CineMart Catalan Films: 

THE HUMAN HIBERNATION PROJECT, dirigida per Anna Cornudella

Pel·lícula que explora una societat on els humans hibernen durant l’hivern. Després de la mort prematura d’Erin, la seva germana Clara emprèn un viatge per desafiar les normes establertes i descobreix una societat on la comunicació amb altres espècies i la supervivència col·lectiva són clau. Aquesta història reflexiona sobre la naturalesa humana, els canvis físics, les relacions familiars no convencionals i com Clara supera barreres comunicatives per reconciliar-se amb la naturalesa i la mort del seu germà.

El Premi CineMart Catalan Films inclou una acreditació per a participar a les activitats dindústria i el mercat de coproducció Cinemart, al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam. El premi CINEMART és possible gracies a laportació i la col·laboració de Catalan Films. Premi Tallinn Industry International WIP: 

MAMÍFERA, dirigida per LILIANA TORRES

La Lola (40) és feliç amb la seva vida. Però la seva felicitat s’atura el dia que s’adona que està embarassada. Ella no vol tenir fills. Aquest embaràs accidental obliga a Lola i Bruno, el seu company, a esperar els anomenats “tres dies de reflexió” estipulats pel Govern per poder avortar. Durant aquests dies, les pors interiors de la Lola es desperten: es penedirà de no ser mare? Preparada per navegar per aquests dubtes, s’embarca en la recerca de respostes. El que la Lola no espera és que en Bruno li confessi de sobte que potser li agradaria ser pare.

El Premi Tallinn Industry International WIP consisteix en la participació en lInternational WIP del Baltic Event que se celebra durant el festival Tallinn Black Nights (Estònia).