L’Espai Jove Kesse, el Museu d’Art Modern de Tarragona i el Teatret del Serrallo oferiran projeccions els divendres i diumenges durant tot el mes

Un ventall de propostes molt extenses, difoses per tota la ciutat i adreçades a públics i inquietuds molt diverses: aquestes són les qualitats que reuneix la proposta cultural del Festival REC, que s’allargarà durant tot el mes de novembre a quatre espais de Tarragona. El REC 2023 se celebrarà del 22 al 26 de novembre, però durant tot el mes es duran a terme projeccions especials en diversos espais de la ciutat. 

La programació s’estendrà a quatre espais diferents; El CaixaForum Tarragona (dijous), l’Espai Jove Kesse (divendres) i el Museu d’Art Modern de Tarragona i el Teatret del Serrallo (diumenges). Cadascun d’ells acollirà una línia de projeccions que s’enllacen amb la línia programàtica del Festival i que permetran que els espectadors tinguin un tast previ, amb propostes que exposaran el talent que rau en les creacions dels directors i directores emergents d’arreu del món.

Per una banda, el Teatret del Serrallo oferirà passis previs de les Sessions Vermut els diumenges 5, 12 i 19 novembre a partir de les 12 del migdia i transformarà, un cop més, aquest espai orientat al mar en una sala de projecció de les mirades més originals de l’escena actual.

De l’altra, enguany se sumen a la programació de les projeccions prèvies amb el programa REC Xics, els passis familiars al Museu d’Art Modern de Tarragona, que es duran a terme els diumenges 12 i 19 de novembre, a partir de les 11:30 hores. D’aquesta manera, el REC 2023 consolida una proposta de cinema inèdit i d’autor adreçat a públic de totes les edats.

La programació del MIRA’M ofereix projeccions durant els divendres de novembre a l’Espai Jove Kesse

En el marc de les sessions prèvies del REC 2023, el Festival aposta enguany per anar un pas més enllà amb una de les seves activitats clàssiques: el Projecte Educatiu MIRA’M, que des de fa gairebé una dècada interrelaciona les propostes de cinema contemporani amb la ciutat i els alumnes dels centres formatius, i que en aquesta edició 2023 s’allarga durant tot el mes de novembre.

En aquest marc —i dins de la iniciativa GEN REC, que vol acostar el Festival REC als més joves— la convocatòria del MIRA’M 2023 s’amplia en tres sessions durant el mes de novembre amb l’aliança del Festival REC i l’Espai Jove Kesse per obrir el MIRA’M a tota la ciutadania durant tres divendres del mes de novembre. Les projeccions es duran a terme els dies 3, 10 i 17 de novembre a les 20 hores. Un cop acabada la projecció, els participants podran participar en el debat obert amb diferents professionals especialistes en el tema tractat a la pel·lícula.

Aquestes són les pel·lícules que es projectaran a l’Espai Kesse els divendres 3, 10 i 17 de novembre:

THE ORDINARIES

Alemanya, 2022, 120 minuts. Dir. Sophie Linnenbaum

3 de novembre. 20 h

Quin personatge series si la nostra societat fos una pel·lícula? Series el protagonista o un secundari que desapareix a la primera escena? Davant d’aquesta pregunta es troba Paula, la protagonista de THE ORDINARIES, una faula distòpica que imagina una societat dividida per rols cinematogràfics.

Entrada Lliure. En acabar la projecció, es durà a terme un col·loqui conduït per la Núria Araüna, professora del Departament d’Estudis de Comunicació URV.

SYSTEM CRASHER 

Alemanya, 2019, 118’. Dir: Nora Fingscheidt

10 de novembre. 20 h

La Benni té 9 anys i una energia desenfrenada. A la seva salvatge cerca d’afecte porta a tothom del seu voltant a la desesperació. És petita, però perillosa; allà on va, acaba sent expulsada: és allò que el servei de protecció del menor anomena una system crasher. Passa per diverses llars d’acollida a la recerca d’un amor que ningú sembla poder donar-li, ella només vol tornar amb la seva mare!

Entrada Lliure. En acabar la projecció, es durà a terme un col·loqui amb en Jaume Descarrega, director tècnic del PSICURT i membre de la Comissió de Cultura del COPC.

PEL·LÍCULA PER DETERMINAR

17 de novembre. 20 h

La pel·lícula programada per aquesta sessió serà escollida pels joves participants del programa Joves Programadors també inclòs dins de les propostes del programa GEN REC. A través d’aquesta acció, els joves proposaran algunes de les pel·lícules que arribaran al públic del Festival durant el mes de novembre.

El programa Joves Programadors inclou el visionament de pel·lícules en exclusiva, xerrades i la presentació d’esdeveniments, entre els quals s’inclou l’elecció de la pel·lícula que es podrà veure i comentar el divendres 17 de novembre a l’Espai Jove Kesse.