Vols votar la millor pel·lícula europea de l’any? Ara tens l’oportunitat de veure les pel·lícules finalistes del Premi del Públic LUX, i votar la teva favorita per endur-se el guardó. Les projeccions estan organitzades per Europe Direct Tarragona i compten amb la col·laboració del Festival REC, seran gratuïtes i se celebraran a la seu dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat.

Apunt de tancar el REC Edició Primavera (que s’ha presentat a tota Espanya a través de Filmin) el REC clou aquestes accions de primavera amb una sèrie de projeccions de grans pel·lícules, com TRIANGLE OF SADNESS (17 abril /19 h) o la pel·lícula catalana de l’any i ALCARRÀS (21 abril/19 h).

Tarragona acull aquest mes d’abril les projeccions de les pel·lícules finalistes del Premi del Públic LUX. Els LUX són una iniciativa del Parlament Europeu i l’Acadèmia de Cinema Europeu, que tenen com a objectiu que els ciutadans d’Europa puguin escollir la millor pel·lícula europea de l’any. D’aquesta manera, els vots dels tarragonins i tarragonines que sorgeixin de les projeccions organitzades per Europe Direct Tarragona s’uniran a les del conjunt de ciutadans europeus. 

D’aquesta manera, la setmana del 17 al 21 d’abril, la seu dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona acollirà la projecció gratuïta de les candidates al guardó, les produccions més destacades del cinema europeu del darrer any, algunes de les quals, com TRIANGLE OF SADNESS (EL TRIÁNGULO DE LA TRISTEZA), van formar part de la programació de la darrera edició del Festival. 

Després de l’èxit de la proposta en línia a través de Filmin del REC Edició Primavera (que conclou aquest cap de setmana i ha dut a tota Espanya estrenes i hits del Festival), el REC torna a la ciutat amb aquesta col·laboració, que permet recuperar títols que van arrasar al Festival com la comèdia TRIANGLE OF SADNESS o la triomfadora catalana de la temporada ALCARRÀS, passant per films imperdibles, d’impacte i multipremiats, com CLOSE, de Lukas Dhont. 

Al mateix temps, les projeccions del Premi del Públic Lux s’integren dins dels actes que anualment organitza el Centre d’Informació Europe Direct Tarragona per apropar Europa a la ciutadania i permetre la participació i la reflexió també de la cultura.

La projecció de totes les pel·lícules es farà en versió original subtitulada i es podran veure de manera gratuïta als Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona (C. Major, 14). L’accés serà limitat a l’aforament de l’espai.

Programació del Premi del Públic LUX

Triangle of sadness

La programació arrencarà el dilluns 17 d’abril, a les 19 h, amb TRIANGLE OF SADNESS (TRIÁNGULO DE TRISTEZA) (Suècia, 2022), una comèdia amb un humor negre a vegades fi, a voltes gruixut, però sempre satíric, que farà giravoltar als espectadors al seient, tal com va passar a la passada edició del Festival REC, que va comptar amb la presència del seu productor. Gran Guanyadora del Festival de Cinema de Canes, on es va alçar amb la Palma d’Or, la pel·lícula de Ruben Östlund està protagonitzada per Harris Dickinson, Charlbi Dean i Woody Harrelson.

La programació arrencarà el dilluns 17 d’abril, a les 19 h, amb TRIANGLE OF SADNESS (TRIÁNGULO DE TRISTEZA) (Suècia, 2022), una comèdia amb un humor negre a vegades fi, a voltes gruixut, però sempre satíric, que farà giravoltar als espectadors al seient, tal com va passar a la passada edició del Festival REC, que va comptar amb la presència del seu productor. Gran Guanyadora del Festival de Cinema de Canes, on es va alçar amb la Palma d’Or, la pel·lícula de Ruben Östlund està protagonitzada per Harris Dickinson, Charlbi Dean i Woody Harrelson.

Dimarts 18 d’abril es projectarà CLOSE, una coproducció belga-neerlandesa-francesa sobre la descoberta de la sexualitat LGTBIQ i l’assetjament escolar dirigida per Lukas Dhont, amb guió de Dhont i Angelo Tijssens. És un dels grans films europeus de l’any, i amb la seva punyent història va ser nominada com a Millor Pel·lícula Internacional dels Premis Oscar. Estrenada a Cannes 2022, va obtenir el Gran Premi del Jurat, fet que va iniciar una gran carrera de premis i d’impacte al públic.  

L’endemà, dimecres 19 d’abril, es projectarà el llargmetratge BURNING DAYS (Turquia 2022), una coproducció turca-francesa-alemanya escrita i dirigida per Emin Alper, que mostrarà als espectadors un retrat del populisme, l’homofòbia i la intolerància a Turquia. 

Dijous 20 d’abril, els assistents a la projecció podran gaudir de WILL-O’-THE WISP (Portugal, 2022), una comèdia romàntica musical al voltant de la lluita contra el canvi climàtic, dirigida per João Pedro Rodrigues i protagonitzada per Mauro Costa.

Finalment, el programa es clourà el divendres, 21 d’abril a les 19 h, amb el passi d’ALCARRÀS. Dirigida per Carla Simón, la coproducció internacional, ha estat una de les protagonistes culturals de l’any i ha dut al debat públic les converses al voltant del progrés de la industrialització davant de l’agricultura i de la desaparició progressiva de l’estil de vida rural.