El Festival REC escalfa motors amb una edició de Primavera a Filmin. La selecció canalitza l’esperit innovador del REC i la seva capacitat de localitzar el talent d’arreu del món. 

Encara queden mesos per al pròxim Festival REC, però pots gaudir d’un tastet del Festival. Aquest abril s’obre la convocatòria internacional de la competició oficial Opera Prima 2023, el que significa que la pròxima edició del Festival comença a caminar. Volem celebrar-ho amb tu amb un recull de suggerimentsescollits pels nostres programadors que acosten a la teva pantalla estrenes internacionals que són autèntiques joies. 

A l’espera de la XXIII edició del Festival Internacional de Cinema de Tarragona, i fins al 15 d’abril, tens l’ocasió de gaudir d’algunes de les joies que defineixen “l’estil REC”, un menú degustació que inclou l’òpera prima del mestre Hirokazu Kore-eda, MABOROSI, o algunes de les produccions que han fet autèntica història al Festival, com FÓSFOROS MOJADOS -que va ser estrena absoluta al nostre festival- DARKNESS (BUIO), EL VIAJE EXTRAORDINARIO DE CELESTE GARCÍA o el hit festivaler APPLES. 

La selecció recull produccions que retraten el món més enllà del nostre ecosistema -EL OMBLIGO DE GUIE’DANI, ALGUNAS BESTIAS o, fins i tot, LOS INOCENTES- amb produccions elaborades a la mateixa ciutat del nostre festival, com UNA CIUTAT DE MUSSOLS. 

Ara, des de casa teva, ja pots explorar tots els mons el que el REC t’ofereix a de Filmin. Has fet les maletes?  

Estrenes del Festival REC a Filmin – Fins al 16 d’abril

Maborosi (1995)

Hirokazu Kore-eda

Primera pel·lícula d’Hirokazu Koreeda, ara reconegut com un dels autors més importants del cinema contemporani, guanyador de la Palma d’Or per Un asunto de Familia.

Un relat dolç i salat com una llàgrima


Rec filmin algunas bestas

ALGUNAS BESTIAS (2019)

Jorge Riquelme

Un film imprescindible, emparentat amb L’Àngel exterminador, que es revela com una metàfora negríssima sobre l’individualisme, la violència, el classisme i els abusos sexuals.

Una pel·lícula que supura tensió i estranyesa, una metàfora negra sobre l’indivisualismei


Filmin REc Celeste

El viaje extraordinario de Celeste Garcia (2018)

Arturo Infante

Celeste García, professora de ciències, és a punt d’embarcar-se en un viatge extraordinari que canviarà la vida per sempre. El que no sap és que no serà a aquest planeta.

Una aventura surrealista, plena de metàfores amb doble sentit 


CFilmin REC Fosforoa mojados

Fósforos Mojados (2021)

Sebastián Duque

Una pel·lícula rabiosament punk a la capital de la salsa i el reggaeton. Gaudeix d’una anomalia musical, deliciosament imperfecta, immediata i directa a l’estómac.

Una pel·lícula plena de ràbia i d’energia, que et farà vibrar


REC. Film los inocentes

Los Inocentes (2020)

Guillermo Benet

La policia desallotja un concert en un centre social i un agent mor en els aldarulls. Qui va llençar la pedra? I qui ho sap?

Un debut que destaca per la seva força visual


REC filmin Apples

APPLES (2020)

Christos Nikou 

Si sumem l’excentricitat i la comicitat en curtcircuit de Lanthimos a Eternal Sunshine of the Spotless Mind obtenim Apples, una pel·lícula situada en un món on l’amnèsia és el pa de cada dia.

Et convidem a perdre’t en aquest treball surrealista i enigmàtic


Filmin REC

DARKNESS (BUIO) (2019)

Emanuela Rossi 

Amb unes pinzellades de giallo, aquest thriller pandèmic es una barreja explosiva entre Canino i Miss Violence, una proposta que et deixarà sense alè.

La lluita entre llum i foscor no et deixarà indiferent


REC Filmin el ombligo de guie dani

EL OMBLIGO DE GUIE’DANI (2018)

Xavi Sala

Guie’dani, una nena indígena zapoteca, i la seva mare, entren a treballar com a empleades domèstiques per a una família de classe mitjana acomodada de la Ciutat de Mèxic. La cara B de Roma.

Endinsa’t en un relat radicalment honest que traspassa fronteres


Rec Filmin ciutat de mussols

UNA CIUTAT DE MUSSOLS (2021)

Diversos directors

Dotze testimonis LGBTIQ+ expliquen com era la vida del col·lectiu a Tarragona al final de la dictadura. Un homenatge a les persones que van posar la primera pedra de la llibertat.

Estimaràs als seus protagonistes, que parlen d’alliberació i plenitud