El passat cap de setmana, el Festival de Màlaga clausurava la seva secció d’indústria, MAFIZ (Màlaga Festival Industry Zone), amb el lliurament de premis de WIP (Work In Progress) i MAFF (Màlaga Festival Fund & Co Production Event).

El REC, en qualitat de festival col·laborador, selecciona cada any un projecte del Màlaga WIP per a participar en el seu laboratori d’indústria, el RECLab Primer Test. En aquesta ocasió, ha premiat dos projectes del Laboratori MAFIZ 2023: ‘LA NIT NO FA VIGÍLIA’, una producció catalana col·lectiva, i ‘ESTADOS GENERALES’, una coproducció Perú-Espanya de Maurici Freyre, que participaran en la pròxima edició del Primer Test.

A NIT NO FA VIGÍLIA

España. Drama / Coming of age. Dir. Clara Serrano Llorens i Gerard Simó Gimeno

Un film de Laura Corominas, Laura Serra, Clara Serrano, Gerard Simó, Ariadna Ulldemolins i Pau Vall – Producció de Ringo Mitjana

Sinopsi

Bruno té una responsabilitat amb la qual la majoria de joves no han de passar mai: fer-se càrrec de la seva àvia Nati. Encara que han conviscut sempre sols, ara la vida de Bruno es veu condicionada per la creixent dependència de l’àvia. Quan arriba l’oportunitat que Nati vagi a viure a una residència geriàtrica, tots dos hauran de prendre una decisió que no s’havien permès formular abans.

Biofilmografía dels directors

Clara Serrano treballa com a assistent de desenvolupament en Diferent Films i exerceix com a ajudant de direcció per a videoclips; així com Gerard Simó ha estat jurat de Giornate degli Autori, ambaixador del LUX Audience Award i ha treballat en la productora Amor i Luxe.

ESTADOS GENERALES

Perú-Espanya. Ciència (no) ficció. Dir. Mauricio Freyre

Una producció d’Estudio RIEN (Perú) i Javier Gómez Ovejero “Tasio” (Espanya)

Sinopsi

Una llavor és robada dels arxius colonials del Jardí Botànic de Madrid. La llavor fantasma, que es creu extinta i de la qual se’n dubta l’existència, es desplaça com un espectre de la mà de tres personatges en un viatge cap al lloc on va ser recol·lectada, un llogaret afro-peruà al desert, amb la finalitat de descobrir si és la possible cura d’una malaltia desconeguda. Com una bengala a la foscor, les llavors revelaran mons i realitats que romanen a les ombres.

Biofilmografia del director

Mauricio Freyre és investigador, artista i cineasta. Les seves pel·lícules i instal·lacions han format part de diferents programes i exhibicions internacionals com l’Alternativa, Les Rencontres Internationales Paris/Berlin, Nederlands Film Festival o Fundación Telefónica de Lima.

La guanyadora del RECLab 2022, ‘20.000 ESPECIES DE ABEJAS’, triomfa al Festival de Málaga

A la 26a edició del Festival de Màlaga, celebrada entre el 10 i el 19 de març, el públic va poder gaudir de dues produccions que havien passat pel Laboratori del Festival REC Primer Test el 2022, ‘20.000 ESPECIES DE ABEJAS’, d’Estíbaliz Urresola , i ‘SICA’, de Carla Subirana. També es va projectar el documental ‘ARA LA LLUM CAU VERTICAL’, d’Efthymia Zymvragaki, participant del Primer Test 2021.

‘20.000 especies de abejas’ es va fer amb la Biznaga d’Or a la Millor Pel·lícula Espanyola, el màxim guardó del certamen malagueny, i l’actriu Patricia López Arnaiz va rebre la Biznaga de Plata a la Millor Interpretació de Repartiment pel seu paper al film. A més, l’Asociación de Informadores Cinematográficos de España va decidir atorgar-li el Premi Feroz Puerta Oscura 2023 al Millor Llargmetratge de Secció Oficial.

D’aquesta manera, el RECLab, que aquest 2023 fa 10 anys, es consolida com un espai de referència per al desenvolupament de projectes cinematogràfics i llançament de nous talents a través del Primer Test.