Quan es compleixen dos mesos de la darrera edició del Primer Test, algunes de les pel·lícules que van participar en el laboratori professional del Festival REC dirigit a pel·lícules en fase de postproducció ja han iniciat amb èxit la seva trajectòria professional.

Aquest és el cas de 20.000 ESPECIES DE ABEJAS, una producció dirigida per Estíbaliz Urresola Solaguren (2023) que ha estat seleccionada per a concursar a la Competició Oficial de la Berlinale 2023. El Festival de Berlín, que se celebra a la capital alemanya cada febrer des de l’any 1951, és un dels festivals de cinema més grans del món, i una de les trobades de la indústria audiovisual més prestigioses en l’àmbit internacional.

La selecció d’aquest llargmetratge confirma les bones expectatives que ja va recollir en el Primer Test del Festival REC 2022 d’aquest passat mes de desembre, quan va alçar-se ambdós premis, els guardons –el Premi seguiment Individualitzat i screening test i Premi Málaga work in progress– confirmen la qualitat d’aquest projecte que, ben segur, seguirà recollint els fruits de la bona tasca de tot l’equip implicat.

Respecte al pas d’aquest film pel Laboratori Professional del Festival REC, cal recordar que  el RECLab va ser l’únic punt de trobada professional on es va poder visionar el metratge complet de la pel·lícula, a banda del WIP de Tallinn Black Nights, gràcies a la col·laboració que té amb el festival REC.

Els premis recollits durant el Primer Test, han permès que 20.000 ESPECIES DE ABEJAS hagi participat en un screening test, a més a més de l’assessorament d’Edit Consulting RECLab by Sergi Dies (AMMAC) per arribar al format del qual, finalment, podran gaudir els espectadors.

A més de la participació d’aquesta pel·lícula a la Berlinale, fa unes setmanes també es va anunciar la participació de SICA (de Carla Subirana) a la Berlinale, en aquest cas a la competició Generation d’aquest 2023. Així, aquests films s’uneixen altres títols que van ser seleccionats a Berlín en anteriors edicions, després de passar pel RECLab com és el cas de TRINTA LUMES, CON EL VIENTO, LOOKING FOR OSCAR o ESTIU 1993.

Per a l’equip del RECLab del Festival REC aquesta és la millor manera d’iniciar un any, que suposarà el desè aniversari del Laboratori Professional del Festival, ja que pròximament poden arribar més reconeixements de llargmetratges que han participat en el Primer Test, com SURO de Mikel Gurrea o MI VACÍO Y YO, d’Adrián Silvestre, entre altres.

Sinopsi de 20.000 ESPECIES DE ABEJAS

Cocó, de vuit anys, no encaixa en les expectatives de l’entorn i no entén per què. Tots al seu voltant insisteixen a anomenar-lo Aitor però no es reconeix en aquest nom ni en la mirada dels altres. La seva mare, (Patricia López Arnaiz ), sumida en una crisi professional i sentimental, aprofitarà les vacances per viatjar amb els seus tres fills a la casa materna, on resideixen la seva mare (Itziar Lazkano) i la seva tia Lourdes (Ane Gabarain), estretament lligada a la cria d’abelles i la producció de mel.

Aquest estiu que canviarà les seves vides obligarà aquestes dones de generacions diferents a ser honestes amb elles mateixes i els seus desitjos.