El Festival REC 2022 tanca, aquest dimecres 7 de desembre, les portes d’una nova edició en la qual ha sobresortit la qualitat de la programació, la bona acollida de públic de les projeccions especials i el redescobriment d’espais emblemàtics per acollir projeccions del millor cinema emergent al centre de la ciutat. 

El REC 2022 va anunciar el dimarts 6 de desembre els guanyadors de l’edició d’enguany. El Jurat Internacional i el Jurat Cineclubs han avaluat les pel·lícules de la competició Opera Prima i han  valorat el llargmetratge TENGO SUEÑOS ELÉCTRICOS, de Valentina Maurel, com a Millor Pel·lícula.

D’altra banda, 21_PARAÍSO —el relat intimista i personal d’una parella explicada en 21 pla  seqüències, que signa Néstor Ruiz Medina— s’ha endut les mencions especials del Jurat Internacional i Jurat Jove. Un altre llargmetratge emocional i preciosista com és AFTERSUN ha recollit el premi del Jurat Jove i la menció del Jurat de Cineclubs. 

Per últim, el Premi del Públic de l’edició d’enguany ha recaigut en THE ORDINARIES. La faula distòpica que imagina una societat dividida per rols cinematogràfics i que compta amb la direcció de Sophie Linnenbaum ha estat la més valorada pels espectadors. 

Els guardons d’enguany subratllen l’aposta de la programació d’enguany pel nou talent internacional. La selecció oficial Opera Prima 2022 ha comptat amb una desena d’estrenes, un programa que s’ha completat amb propostes com TRIANGLE OF SADNESS (Palma d’Or a Cannes), REGRA 34 (Millor Pel·lícula a Locarno) o LOS REYES DEL MUNDO (Concha de Oro a San Sebastián), que confirmen el REC, un any més, com una finestra del millor cinema internacional. 

Pel que fa als espais d’enguany, el Teatre Metropol es confirma com l’epicentre del Festival, j que ha acollit les projeccions de tarda i els concerts de l’edició de 2022 i ha permès redescobrir aquest edifici construït per Josep Maria Jujol com una sala de cinema al cor de Tarragona. A més a més, l’organització del Festival valora l’èxit de les Sessions Vermut al Teatret del Serrallo i activitats com el visionat de LA MATERNAL i trobada amb estudiants de la directora Pilar Palomero.