La pel·lícula es podrà veure aquesta nit, a les 22 hores, al Teatre Metropol,  en un passi que comptarà amb el seu director, Mikel Gurrea

La pel·lícula que tanca les projeccions d’avui dijous, al Festival REC, SURO, ha estat  nominada en dues nominacions als Premis Goya 2023 en les categories de Millor  direcció novell, per a Mikel Gurrea, i Millor Actriu, per a Vivky Luengo.  

El llargmetratge es pot veure avui, a les 22 hores, al Teatre Metropol, dins de les  projeccions que opten al premi com millor Opera Prima del Festival. A més a més, la  projecció comptarà amb la presència de Mikel Gurrea, que interactuarà amb el  públic que s’acosti a gaudir d’aquest film.  

Per a Festival, SURO és una pel·lícula molt especial, ja que l’any passat va  participar en el Laboratori Professional del Festival que dóna suport a projectes  cinematogràfics en fase de postproducció i, de fet, el del REC és l’únic laboratori  professional pel qual va passar aquesta pel·lícula, que ja és una de les sensacions del  cinema català i espanyol.  

A més a més de SURO, altres produccions que enguany són protagonistes al REC  també opten a diverses nominacions dels Premis Goya.  

Aquest és el cas de LA MATERNAL —que el REC va projectar durant les sessions  prèvies a CaixaForum Tarragona del mes de novembre i també aquest matí dins del projecte educatiu Mira’m, dirigit a estudiants amb presència de la directora, Pilar  Palomero— opta a les categories de Millor pel·lícula, Millor direcció i Millor actriu  de repartiment.  

D’altra banda, la pel·lícula d’animació LOS DEMONIOS DE BARRO —que es podrà  veure el diumenge, 4 de desembre, a les 12 del migdia al Teatret del Serrallo, en  el marc de les Sessions Vermut— també opta als Premis Goya 2023, en la  categoria de Millor pel·lícula d’animació.  

Per últim, el curtmetratge CUERDAS que signa Estíbaliz Urresola també opta als  Premis Goya 2023 en la categoria de Ficció. Urressola és una de les participants de  l’edició d’enguany del Primer Test.