L’edició d’enguany del Festival REC se suma al cicle de projeccions Acció>Cinema, en una col·laboració que ja va iniciar-se en l’edició de 2021 i que, enguany, manté l’esperit de proposar llargmetratges que valoren la força de l’audiovisual com a eina de transformació social, contribuint al desenvolupament d’una ciutadania crítica i corresponsable de l’impacte econòmic, social, ambiental, cultural i de gènere de les seves accions.

Enguany, el Festival REC 2022 s’ha sumat al programa d’actuacions d’ Acció>Cinema amb el cicle de programacions EL GRAN REC, una proposta que recull dos projeccions de la programació d’enguany que tracten temes que es vinculen o poden generar un debat d’interès per al col·lectiu de la gent gran, una proposta que se suma a altres projectes que tenen un llarg recorregut dins del festival, com és el cas del PROJECTE EDUCATIU MIRA’M, que acosta un director i la seva pel·lícula als alumnes d’institut.

En el marc d’aquestes propostes, el Festival REC 2022 projecta les següents activitats:

Per una banda, el cicle de programacions EL GRAN REC 2022 agrupa els passis de les pel·lícules FRANCESCA I L’AMOR, dins de les Sessions Vermut (dimarts, 6 de desembre, 12 hores al Teatret del Serrallo); i de SOMEWHERE OVER THE CHEMTRAILS (també dimarts 6 de desembre, a les 18 hores, al Teatre Metropol).

A més a més, en el marc del PROJECTE EDUCATIU MIRA’M, ja s’ha dut a terme un passi a porta tancada de la pel·lícula LA MATERNAL, de Pilar Palomero, que va reunir a prop de 400 estudiants al Teatre Metropol, que van poder compartir les seves impressions amb la directora en el debat posterior.

D’aquesta manera, el Festival REC se suma de nou al cicle de propostes d’Acció>Cinema una iniciativa impulsada per Catalunya Film Festivals en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea i el Departament de Cultura. El projecte compta amb el suport de Lafede.cat, la xarxa d’organitzacions per a la justícia global.

Les activitats que ja s’han dut a terme en el marc d’aquest cicle han tingut presència en 29 festivals de tot el territori dels 47 que hi ha associats a Catalunya Film Festivals, dada que suposa el 60% de projectes implicats. En aquests festivals s’han proposat un total de 54 activitats específiques vinculades a  Acció>Cinema que suposen un acumulat de 764 sessions, presencials i online: tallers, debats, masterclasses i 480 films.