El Primer Test del RECLab tornarà a reunir programadors i agents de  venda internacionals amb els nous creadors per impulsar l’accés dels  seus projectes al mercat cinematogràfic 

La convocatòria s’ha superat un any més amb una trentena de propostes,  entre les quals se n’han escollit 8 projectes que destaquen per gran  pluralitat lingüística, paritat i, per primera vegada, direccions col·lectives 

Enguany, creixen les propostes i activitats d’indústria, que es duran a  terme de l’1 al 4 de desembre, i que inclouen un workshop professional i  les reunions One-to-one 

La secció d’indústria del Festival REC encara, aquest 2022, una novena edició en  constant creixement quant a propostes i sessions professionals així com  reconeixement internacional. D’aquesta manera, el Laboratori Professional del REC,  que es durà a terme de l’1 al 4 de desembre, es reafirma enguany com una plataforma  d’èxit per als creadors emergents. 

Un exemple d’aquest èxit són les pel·lícules ‘SURO’, de Mikel Gurrea, i  ‘RAMONA’, d’Andrea Bagney. La primera producció va passar pel RECLab 2021 – únic laboratori al qual va participar- i enguany retornar al Festival en la Secció Oficial a  Concurs Opera Prima, després d’haver triomfat i obtingut grans reconeixements en  diversos festivals d’arreu del món. 

En el cas del segon film, guardonat al Primer Test de l’any passat amb el Premi  Málaga Work In Progress i el Premi Deluxe Nacional, també formarà part de les  Sessions Vermut 2022, després d’haver estat estrenada internacionalment al Festival  Karlovy Vary. Per tant, amb propostes d’ADN REC com aquestes, queda palesa la  tasca que s’ha dut a terme en les darreres edicions del Laboratori Professional. 

D’altra banda, el programa professional dedicat a les possibilitat de  desenvolupament i mercat per als nous projectes cinematogràfic inclouen un  workshop professional i les reunions one-to-one. A més, com a novetat  d’enguany, la secció d’indústria del REC obrirà les portes al públic per primera  vegada amb un screening test (projecció de prova) entorn del cinema “en cru” a  partir d’una producció encara no estrenada. 

A més, el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Col·legi d’Arquitectes  s’estrenen com a nous espais REC en acollir les diverses sessions d’indústria  d’enguany. 

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC i Play Acció Cultural organitzen  el RECLab amb el suport d’Acción Cultural Española, Cine ICAA -a través del  Ministerio de Cultura y Deporte- i la Unió Europea, a través del programa de Fons  Next Generation. 

Un espai de desenvolupament i assaig per projectes en  postproducció 

El principal focus d’atenció del Laboratori Professional del Festival REC és el Primer  Test, que compta també amb la col·laboració de Catalan Films, l PÖFF Tallinn Black  Nights Film Festival, el Festival de Málaga, l’Alternativa (Festival de Cinema  Independent de Barcelona), Deluxe i el CineMart de Rotterdam.. Es tracta d’un espai  de desenvolupament i assaig per a projectes cinematogràfics en fase de postproducció que busquen rebre l’assessorament d’una acurada selecció  d’experts internacionals.  

Enguany, encara la seva novena edició, que es durà a terme els dies 2 i 3 de  desembre, a porta tancada per tal que els programadors/es i agents de venta  internacionals es puguin trobar amb directors/es i productors/es emergents de l’Estat  espanyol. Les sessions del Primer Test consisteixen a la visualització de 8 projectes  fílmics perquè siguin aconsellats de cara a afavorir el seu èxit i entrada al mercat  cinematogràfic global. Alhora, permet als seus participants construir una xarxa de  contactes dins d’un sector en constant transformació.  

Projectes Seleccionats

Experts