Els estudiants de la URV podran gaudir d’un abonament a preu reduït per l’edició d’enguany, del 30 de novembre al 7 de desembre
Per primera vegada la secció d’indústria del Festival obre les portes al públic amb la projecció d’una pel·lícula inèdita

Abonament REC+URV

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC posa en marxa una iniciativa per apropar el cinema contemporani al públic jove de la demarcació. Amb la voluntat de despertar l’interès pel setè art entre l’alumnat de la Universitat Rovira i Virgili, el festival posa en marxa un abonament, amb un preu especialment reduït, que consta de 5 pel·lícules per 15€ (+ despeses de gestió).

L’adquisició de l’abonament serà en línia, a través de la web del Festival (www.festivalrec.com), i estarà disponible fins al 30 de novembre, coincidint amb l’inici de la XXII edició. Així, els universitaris podran gaudir de les projeccions d’enguany, que arribaran a la ciutat del 30 de novembre al 7 de desembre. Aquest preu reduït és una oportunitat pels joves, especialment, perquè des de la presentació de la programació han pujat els preus pel públic general.

Per tal d’adquirir l’abonament, cal omplir un formulari que podran trobar a la web, on especificar nom i cognoms, DNI, nº de carnet d’estudiant URV, correu electrònic i telèfon de contacte. Llavors, s’enviarà a l’usuari un codi personalitzat que li permetrà comprar l’abonament i bescanviar-lo per accedir a les 5 pel·lícules de la seva elecció. És important, per tant, treure prèviament les entrades a la pàgina web del Festival REC. No es podran adquirir a taquilles abans de la projecció. *

L’equip del Festival es reserva el dret de sol·licitar una acreditació o comprovant de les dades aportades (per exemple, es podrà demanar el carnet d’estudiant URV) per entrar a la sala de cinema.

El Festival REC es basa en les òperes primes, aquelles primeres produccions de directores i directors de tot el món, que parteixen de la pantalla per a explicar-nos què els preocupa, com veuen l’actualitat i obrir-nos el seu món personal. Per aquest motiu, aquesta és una molt bona oportunitat per a divulgar entre el públic jove de Tarragona obres cinematogràfiques també dirigides per cineastes novells i que, per tant, poden connectar des de diferents vessants amb aquest tipus d’audiències i les seves realitats.

* Per a més informació o dubtes, podeu escriure’ns a taquilles@festivalrec.com

Screening Test: Saps guardar un secret? 

Una altra novetat d’enguany és que, per primera vegada, el RECLab, la secció d’indústria del Festival REC, obre les portes al públic tarragoní. El pròxim 4 de desembre a les 18 hores, el Teatret del Serrallo serà l’espai d’una nova activitat que duu el nom d’screening test (projecció de prova) i que ofereix l’oportunitat de conèixer el cinema «en cru» a partir d’una pel·lícula encara no estrenada, participant del laboratori d’acompanyament Primer Test.

Els assistents podran descobrir tots els processos i perfils professionals que hi ha darrere d’una producció cinematogràfica. La sessió, de durada aproximada de dues hores, comptarà amb la participació de part de l’equip de direcció i producció del film, així com d’Álvaro Vega, fundador de l’agència de màrqueting i comunicació Doble Sentido, responsable de la promoció de 150 pel·lícules i de 2 candidatures espanyoles als premis Òscar.

Vega s’encarregarà de dinamitzar la jornada i de recollir les impressions dels assistents a la sala, que seran partícips d’una experiència pionera i única a l’Estat. El feedback del públic servirà als creadors i creadores del film a pensar en les seves audiències abans d’iniciar un recorregut en el circuit de festivals cinematogràfics -nacionals i internacionals-, a més d’arribar a les pantalles dels cinemes.

El títol, la temàtica, la durada i altres aspectes tècnics de la pel·lícula no es desvetllaran fins que els espectadors arribin a la sala, ja que es tractarà d’un dels projectes participants del Primer Test, que enguany encara la seva novena edició. De fet, un dels objectius de la projecció és donar a conèixer la secció d’indústria del Festival REC, la qual permet construir ponts entre directors novells i experts internacionals del sector del cinema: productors, directors, distribuïdors, programadors…

Aquells que vulguin participar d’aquesta innovadora experiència cinematogràfica -completament gratuïta- hauran d’omplir un formulari que estarà disponible a la web del Festival, especificant les seves dades de contacte i els seus interessos i motivacions per assistir a la projecció. Alhora, serà requisit indispensable signar un contracte de confidencialitat el mateix dia de l’activitat, per tal d’assegurar que res del que hagin vist surti de sala de cinema.

Vols formar part d’una activitat pionera i conèixer què hi ha a la rereescena d’una pel·lícula? Ets capaç de guardar un secret? Només uns quants afortunats podran assistir a l’screening test i gaudir en primícia de la pel·lícula.*