El REC 2022 obre cuines. Mesos abans de la setmana del 30 de novembre al 7 de desembre, en la qual Tarragona acollirà estrenes cinematogràfiques de tot el món i també els actes del RECLab -que impulsen produccions encara no acabades- les bases ja s’obren per a aquells que vulguin sumar les seves propostes en fase de post-producció a les activitats professionals del Festival.

Què és el Primer Test?

El Primer Test és l’espai de desenvolupament i assaig per a projectes cinematogràfics en fase de postproducció que busquen rebre l’assessorament d’una acurada selecció d’experts internacionals. Durant diversos dies, productors, programadors i agents de venda internacionals es troben a porta tancada a les jornades d’indústria del Festival REC per aportar la seva experiència, i així afavorir l’èxit i l’entrada al mercat internacional de les obres de directors/es i productors/es emergents.

Quins projectes d’èxit han participat en anteriors edicions del Primer Test?

Des del 2014 el Primer Test ha col·laborat amb el llançament de produccions que han tingut un pes
important en la cartografia cinematogràfica contemporània.

Sense oblidar aquells que van participar en els primers anys del RECLab, com GAME OVER (d’Alba
Sotorra) o ESTIU 1993 (de Carla Simón). En la memòria de l’organització resten encara grans èxits que
el Primer Test ha impulsat, com DESTELLO BRAVÍO (2020), LES DUES NITS D’AHIR (2019), OJOS
NEGROS (2018), JULIA IST (2017), TRINTA LUMES (2017), LETTERS TO PAUL
MORRISEY i ANA DE DÍA (ambdues 2016) o CON EL VIENTO (2015). Totes aquestes produccions
van trobar en el Primer Test una oportunitat per a continuar creixent, obtenir espais de projecció i guanyar
reconeixements a altres mercats i festivals internacionals.
En l’edició de 2021 els films premiats van ser: RAMONA, d’Andrea Bagney (premi Deluxe Nacional i
premi Màlaga Work in Progress), KAO MALI LIST, de Manel Raga (premi Deluxe Internacional), LA
VOLUNTARIA, de Nely Reguero (premi Cinemart) i SURO, de Mikel Gurrea (premi Cinemart), aquest
any doble premi tal com va decidir Catalan Films & TV, atesa la qualitat dels projectes. Finalment, el
jurat internacional va decidir fer un especial reconeixement als projectes MI VACÍO Y YO, d’Adrián
Silvestre i UN SOL RADIANT, de Mònica Cambra i Ariadna Fortuny. 
Algun d’aquests títols ja han rebut reconeixements a Festivals com Rotterdam, Màlaga o Karlovy Vary,
d’altres estan preparant el seu llançament, mentre SURO serà presentada mundialment a la Competició
Oficial del Festival de San Sebastián.

Quin tipus de projectes poden participar a l’edició 2022?

Els projectes hauran de complir les següents característiques:

· Poden inscriure’s només llargmetratges amb producció (o coproducció sigui, majoritària o minoritària).
· Les pel·lícules presentades han d’estar en fase de postproducció, però poden optar a dues modalitats:
    a) Última fase de postproducció (si ja existeix un rough cut o primera versió, amb un mínim de 45 i un màxim de 120 minuts).
    b) En fase d’edició. No cal haver finalitzat tot el projecte editat, però cal mostrar un muntatge de seqüències d’almenys 15 minuts i un màxim de 45 minuts.
· No podran participar pel·lícules que ja comptin amb agent de vendes internacional.

OMPLIR FORMULARI INSCRIPCIÓ PRIMER TEST 2022

Data límit i contacte

El termini de presentació conclourà el dissabte 10 d’octubre de 2022 a les 24 h.
Per a qualsevol dubte o consulta, els candidats es poden adreçar a l’adreça industry@festivalrec.com. Els missatges han d’incloure la referència “Primer Test” a l’assumpte.

Novetats del Primer Test 2022

L’edició del 2022 presenta les novetats següents:
– Comptarem amb la presència d’una doctor edit i organitzem un workshop enfocat a divulgar eines i espais per als professionals del sector, així com donar a conèixer noves finestres de desenvolupament i públics, que es durà a terme el dia 1 de desembre.
-Juntament amb el palmarès habitual, es lliuraran dos nous guardons:
    · Premi seguiment individualitzat i screening test: Realització d’un screening test a Tarragona, previ a l’estrena de la pel·lícula, amb un públic seleccionat prèviament. Durant 6 mesos, un/a expert/a en estratègia de màrqueting i distribució farà un seguiment per al llançament del projecte.

     · Premi Tallinn Industry International WIP: Participació a l’International WIP del Baltic Event que se celebra durant el festival Tallinn Black Nights (Estònia).
 
– El Primer Test 2022 ampliarà el ventall geogràfic dels experts/es internacionals que ens visitaran al Primer Test. La procedència no se cenyirà a l’àmbit europeu, sinó que comptarà amb aportacions de professionals d’Amèrica del nord i del sud, així com del continent africà.

Qui seleccionarà els projectes que es participaran al Primer Test 2022?

El comitè de selecció de projectes que participaran al Primer Test 2022 està format pels següents professionals:

Jim Kolmar

Programador independent en actiu per al South by Southwest Film Festival (SXSW) des del 2009. Actualment programa per al Festival de Cinema de Trinitat i Tobago i va ser membre fundador del comitè al Festival Internacional de Cinema Tulum (FICTU). També ha estat conservador convidat del Festival Internacional de Cinema de Portland del 2021.
 
Ha col·laborat a l’Ambulante Film Festival de Mèxic i ha participat en jurats i comitès per a organitzacions com Austin Film Society, BAFICI, Berlinale, Bogotà Audiovisual Market (BAM), CONNEXT, CPH:DOX, IDFA, IFFPanama, IN-EDIT Barcelona, ​​San Sebastià, i Finestra Sud.

Carla Sospedra

Productora i productora executiva. Ha treballat per a les productores Miss Wasabi Films o Avalon i el 2021 funda la seva pròpia productora, Edna Cinema. És Alumni d’EAVE (Producer’s Workshop de 2018), Berlinale Talents i membre de dones visuals.
 
Ha produït títols com ¿QUÉ HICIMOS MAL?, de Liliana Torres (estrenada al Festival de Sevilla ia Tallinn Black Nights en secció oficial); CORRESPONDENCIAS, de Carla Simón i Dominga Sotomayor (seleccionat a Zabaltegi, Visions du Reel, AFi Fest, Nova York Film Festival); EL TECHO AMARILLLO, d’Isabel Coixet; BEEF, d’Ingride Santos (nominnada Millor curtmetratge als premis Goya), o LA INÚTIL i SARA A LA FUGA, de Belén Funes. Va participar com a productora delegada a ALCARRÀS de Carla Simón, estrenada en Competició Oficial a la Berlinale del 2022.

Maria Paula Logia

Gestora cultural i guaridora de cinema i mitjans audiovisuals. Exerceix com a docent a la Facultat d’Arts i Humanitats de la Universitat dels Andes i, com a assessora de programació del Festival Sheffield Doc, a Anglaterra, i de la Cinemateca de Bogotà, Colòmbia, on en els darrers anys ha coordinat la programació general, cicles, retrospectives, espais expositius i mostres especials.

Ha estat part del jurat del Teddy Award de la Berlinale-Festival Internacional de Cinema de Berlín; del Festival de Cinema de Dones de Dortmund, a Alemanya; del Festival de Cinema Iberoamericà de Ceará de Fortalesa, Brasil, i del Fons Per al Desenvolupament Cinematogràfic i la Direcció de Cinematografia del Ministeri de Cultura de Colòmbia, entre d’altres.

Anette Dujissin

Anette és una professional amb una sòlida experiència internacional. Ha participat en festivals com Festa do Cinema Italià, Trieste Film Festival, Venice International Film Festival. Acutalment  és programadora de la Settimana de la Crítica de Venècia.

Actualment, està establerta a Portugal, on distribueix diversos títols en el circuit comercial i és la coordinadora editorial de Filmin Portugal.

Altres membres del comitè de selecció

Juntament amb l’equip, la selecció comptarà amb les aportacions de l’elenc habitual del RECLab: Xavi G. Puerto, director artístic del REC; Anna Fonoll, coordinadora del RECLab, i Neus Sabaté, assistent de coordinació del RECLab.Us esperem a la pròxima edició del Primer Test!

Organitza

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de: