-Dins de la seva programació, el festival aposta per projeccions    adreçades a tota la família, amb passis de llargmetratges independents   ovacionats per la crítica i que ofereixen una realitat que ens parla amb   franquesa de les relacions humanes

-Les sessions del Minirec d’enguany preveuen les projeccions de THE TOWER, MY EXTRAORDINARY SUMMER WIH TESS i SOLAN & ERI, MISSIÓ A LA LLUNA

-El Teatret del Serrallo tornarà a acollir enguany les Sessions Vermut, amb propostes com EL VIATGE DE LA MARTA (STAFF ONLY), ADAM & EVELYN i  OJOS NEGROS

Cinema per a tots, que aporti una visió més gran del món que ens envolta i també de les emergències i realitats que ens afecten a tots. Aquest és el leitmotiv que segueixen les projeccions que el Festival REC 2019 ha programat per aquest any, en horari familiar i amb la possibilitat de gaudir d’un bon vermut i de d’obrir nous mons dins de la nostra realitat.

La tercera edició del MiniRec ofereix tres films a l’Antiga Audiència

Enguany, el Festival REC 2019 programa, per tercer any consecutiu, una programació de cinema familiar, en la que és una de les seccions del festival pensada per obrir el debat i ser gaudida per grans i petits. La proposta d’enguany inclou tres llargmetratges que es projectaran els dies 6, 7 i 8 de desembre, a les 16h, a l’Antiga Audiència.

L’objectiu d’aquesta col·laboració entre el Minipop i el Festival REC segueix la col·laboració d’edicions anteriors, amb una proposta aquest 2019 torna destacar la qualitat i convida a endinsar-se en l’univers de creadors d’arreu del món, a través de propostes premiades a festivals internacionals que sovint no tenen cabuda en sales comercials i que actuen com autèntiques finestres que mostren el món que ens envolta.

Els llargmetratges no es programen per a un públic infantil de manera exclusiva. Així ho destaca la directora artística del Minirec, Núria Serrano, que defineix la proposta com una iniciativa en la que “no es tracta de programar específicament pel públic infantil sinó més aviat d’incloure dins la programació pel·lícules que apropin el mon adult i l’infantil, compartint una història i una experiència”. 

Per Serrano, el Minirec és una ocasió en la qual “adults i petits gaudeixen conjuntament del festival i s’endinsen dins el mon del cinema per viure i compartir la cultura entre diferents generacions”

 

Tornen les Sessions Vermut al Teatret del Serrallo

En la línia de la programació iniciada en anys anteriors, les projeccions del Festival REC 2019 també s’acostaran arran de mar. El Teatret del Serrallo també acollirà les Sessions Vermut, cites pensades per gaudir juntament amb una de les tradicions típicament tarragonina com és el vermut. L’entrada a aquest esdeveniment inclourà la pel·lícula i el vermut. 

D’aquesta manera, les Sessions Vermut d’enguany es duran a terme es duran a terme els dies 6, 7, 8 de desembre a les 12h, al Teatret del Serrallo.

Les projeccions Vermut, a més, estan relacionades amb d’altres seccions del Festival. EL VIATGE DE LA MARTA, i OJOS NEGROS dialoguen amb “Emergències” ja que tracten de l’impacte del turisme a les cultures d’origen, i de la despoblació i la dita “Espanya vaciada”, respectivament.

OJOS NEGROS a més, va ser una de les produccions resultants del Laboratori del REC, “Primer Test”, i torna a Tarragona després d’haver guanyat, entre d’altres, la Biznaga de Plata al Festival de Màlaga. ADAM & EVELYN, en canvi serveix per recordar el 30è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín, així com els 5 anys de l’inici del projecte OFF THE WALL (www.offthewallproject.eu), un projecte que, liderat pel REC i amb diversos socis a múltiples països d’Europa, tenia com a objectiu la difusió de l’obra de joves cineastes europeus mentre es parlava de l’estat actual del continent. Iniciat el novembre de 2014, el projecte va realitzar activitats a més de 30 ciutats de 9 països diferents a Europa i Amèrica.