El RECLab l’apartat d’indústria del Festival REC de Tarragona organitzat per l’associació Play Acció Cultural.— i MAFIZ (Màlaga Festival Industry Zone), l’apartat d’indústria de Festival de Màlaga, han signat aquesta setmana un acord de col·laboració per les dues pròximes edicions.

L’objectiu d’aquest acord serà potenciar la promoció i finançament de projectes participants en Primer Test del RECLab, així com en el Màlaga Work in Progress, l’espai que MAFIZ destina a impulsar la finalització de pel·lícules en fase de post producció.

Dins el marc de col·laboració, les dues entitats es comprometen a seleccionar un dels projectes que concorrin a tots dos certàmens i que podran optar als premis que s’atorguin durant la seva celebració. A més tots dos esdeveniments es promocionaran mútuament en les seves pàgines webs, xarxes socials i catàlegs. En les dues pròximes edicions dels dos festivals, estarà present i acreditat un representant de MAFIZ i de RECLab respectivament.

Aquesta nova col·laboració se suma a les aliances ja consolidades amb Eclair, Catalan Films, Cinemart Rotterdam i el Festival L’Alternativa.

Enguany, el Primer Test del RECLab presenta set projectes:

Pedra Pàtria. Dir. Macià Florit Campins. Prod. Elsabeth produccions

La Muga. Dir. Alba Bresolí & Antía Álzarez.

El Riu. Dir. Tuixén Benet. Prod. Isis Velasco

¿Qué hicimos mal? Dir. Liliana Torres. Prod. Matriuska Producciones, Avalon, Miss Wasabi

A Stormy night. Dir.  David Moragas. Prod. Oberon Media

El Rastro firme. Dir. Fernando Gómez-Luna.  Prod. Omen Produccions (Premi Rec – Festival l’Alternativa – Mentoring Projetcs)

Cartas transoceánicas. Dir. Meritxell Colell & Lucía Vassallo – Prod. Intropia Media

També seran presents en l’edició d’enguany diversos experts internacionals, que aconsellaran i guiaran als impulsors de les propostes presentades. Els experts internacionals convidats d’enguany poden visitar el festival gràcies al suport rebut a través del Programa PICE modali Visitantes d’Acción Cultural Española en modalitat visitants.

Els integrants d’aquest col·lectiu d’experts internacionals que participaran enguany al Festival REC són:

  1. Julian Ross (Netherlands) – Programador del Locarno Film Festival & International Film Festival Rotterdam (IFFR)
  2. Léa Klein (France) – Stray Dogs, Responsable de distribució i vendes internacionals.
  3. Jana Wolff (Germany) – Berlinale, European Film Market (EFM). Responsable de màrqueting i comunicació.
  4. Georg Bütler (Switzerland) – Programador Zurich Film Festival.
  5. Tina Hajon (Croatia) – ARI PIKULE, Producció i distribució en el Sarajevo Film Festival i director artístic al DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival.

Premis que s’otorgaran en el Primer Test d’enguany

Els premis que s’atorgaran aquesr 2019 en el marc del Primer Test són els següents:

  1. PREMI ECLAIR: Patrocinat per Eclair i atorgat pel comitè d’experts assistents i participants a les jornades Primer Test. Consisteix en la producció del máster en DCP de la versió original de la pel·lícula i una primera versió subtitulada.
  1. PREMI MÁLAGA WORK IN PROGRESS: Neix de la col•laboració entre el Festival Rec de Tarragona i el Festival de Málaga. El comitè de selecció del Málaga Work in progress atorga el Premi, que consisteix en la directa selecció i participació automàtica del projecte premiat al MÁLAGA WORK IN PROGRESS.
  1. PREMI CINEMART: Gràcies a la col•laboració entre Catalan Films & TV i el Festival Rec Tarragona. Un comitè de Catalan Films & TV  atorga el Premi consistent en que el productor del projecte escollit podrà viatjar de la mà de Catalan Films & TV al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam i participar a les activitats d’indústria i al seu mercat de coproducció Cinemart que se celebra del 26 al 29 de gener 2020 a Rotterdam.

Laboratoris de recerca de noves pel·lícules 

La secció Primer Test del Festival REC ofereix un espai per a projectes en fase de postproducció que vulguin rebre l’assessorament d’agents audiovisuals internacionals. Distribuïdors, programadors i agents de vendes donen consell als directors i productors per tal afavorir l’èxit i l’entrada al mercat internacional de les obres participants. Primer Test va néixer l’any 2014, i encara ja la 6a edició per al 2019. L’any vinent, es durà a terme la 7a edició coincidint amb els vint anys del festival

Alguns dels films que han passat per Primer Test són:

Game Over, d’Alba Sotorra (Première internacional a Karlovy Vary, Premi Gaudí al Millor Documental)

Júlia Ist, d’Elena Martín (Biznaga de Plata a Màlaga)

Con el Viento, de Meritxell Colell (seleccionada a Berlinale Forum)

Trinta Lumes, de Diana Toucedo (seleccionada a Berlinale Panorama)

També es van sumant recolzaments i col·laboradors, com la que enguany s’enceta amb MAFIZ, la secció d’indústria del Festival de Màlaga. En aquesta edició, i en la línia de donar visibilitat a les pel·lícules recolzades, celebrem la nova fornada de Primer Test amb la projecció de OJOS NEGROS, que després de passar per Tarragona, es va fer amb la Biznaga de Plata a Màlaga a la seva estrena.

D’altra banda, el Festival de Màlaga va posar en marxa MAFIZ en el seu 21 edició amb l’objectiu principal d’afavorir la difusió i promoció de la cinematografia Iberoamericana. Per a això, va crear sis esdeveniments dissenyats perquè professionals de la indústria cinematogràfica d’Iberoamèrica i Europa desenvolupin noves xarxes de negocis: MAFF – Málaga Festival Fund & Coproduction Event; Spanish Screenings; Latin American Focus; Málaga Docs, Málaga Work in Progress i Málaga Talent.

Per la seva banda el Festival REC 2019 presentarà en la seva pròxima 19 edició, del 3 a el 8 de desembre, deu òperes primes internacionals inèdites. La programació reflexionarà sobre les emergències globals i presentarà diverses cintes que parlen de tot tipus d’alarmes socials, polítiques i ecològiques. En aquesta edició el director de cinema tarragoní José Luis Montesinos tornarà a REC Festival amb ‘Cuerdas’, la seva primera pel·lícula.