El certamen, que es durà a terme a Tarragona entre el 2 i el 7 de desembre, acollirà aquest mes de novembre diverses projeccions per commemorar l’aniversari.

El festival arriba a la seva quinzena edició i una de les maneres de celebrar-ho ha estat convocar per primera vegada un concurs entre dissenyadors locals, reafirmant el caràcter popular i el recolzament als creadors del territori.

La guanyadora ha estat Eva Jolis, amb un disseny que per l’autora “fa referència als sentiments i les sensacions que es podrien percebre si fos possible congelar en un pot petit la insconsciència de la primera vegada”.

El jurat, que ha estat format per membres de l’associació PLAY Acció Cultural, entitat oganitzadora del REC, s’ha decantat per la força i la poètica de les seves imatges. I també s’han valorat les diverses lectures metafòriques que deixen llibertat a l’espectador per la seva interpretació.

Les altres dues propostes finalistes del certamen han estat la d’Arnau Olesti i la cocreació d’Annabel López i Danae López.

 

Programa “15!”: Directors consolidats tornen al REC a celebrar el seu aniversari

El Festival REC enguany compleix 15 edicions i des dels seus inicis s’ha destacat per descobrir nous directors i donar l’oportunitat a joves creadors a presentar les seves òperes primes. Molts d’ells s’han volgut sumar a la celebració i tornaran al festival on van presentar les seves primeres pel·lícules. Aquest programa, que du per títol “15!”, serà previ al festival i portarà set films a Tarragona durant el mes de novembre.

La primera projecció serà aquest divendres, 30 d’octubre, a les 20h a l’Auditori Caixa Fòrum, on es podrà veure la cinta 10.000 Km, de Carles Marqués, guardonat amb el Goya com a millor director novell, que estarà present a la sessió per conversar amb el públic assistent.

Les activitats del “15!” continuaran amb les projeccions de 3 bodas de más, de Javier Ruiz Caldera, el 6 de novembre; Tres dies amb la família, de Mar Coll, divendres 13; No One’s Child, de Vuk Rsumovic, dissabte 14; Game Over, de la tarragonina Alba Sotorra, dimecres 18 de novembre; Mapa, d’Elías León Simininani, divendres dia 20, i Pagafantas, de Borja Cobeaga, divendres 27.

El programa clourà la nit del mateix 27 de novembre, amb un concert de Tiki Phantoms a la Sala Zero que anticiparà un REC carregat de música.