El REC Festival Internacional de Cine de Tarragona celebrarà una nova edició del 30 de novembre al 7 de desembre de 2022. El termini de presentacio fins el 20 de setembre del 2022.

El REC Festival Internacional de Cine de Tarragona celebrarà una nova edició de l’1 al 6 de desembre de 2022. El Festival arriba a la 22a edició amb la voluntat de continuar promocionant els joves creadors amb la nostra principal secció internacional totalment consolidada amb l’eslògan ‘’des de les obres del present, parlem de la creació del futur’’.

El Festival REC, des de la seva competició Opera Prima,  s’ha consolidat des de fa més d’una dècada com la porta d’entrada per al nou talent, presentant al llarg dels anys títols claus com HUNGER, DE JUEVES A DOMINGO, SEARCHING FOR SUGAR MAN, KLIP, IT FELT LIKE LOVE, VIKTORIA, MUSTANG, THE TRIBE, MA VIE DA COURGETTE, MANIFESTO, APPLES, LOS NADIE, YA NO ESTOY AQUÍ, LES GARÇONS SAUVAGES, SUPA MODO, SYSTEMCRAHSER, THE BREADWINNER, KARNAWAL o MATAR A JESÚS (de Laura Mora, directora que presenta el seu pròxim film a San Sebastian).

També, i els últims anys de la ma de RECLab, el Festival REC s’ha erigit com un altaveu imprescindible per al nou talent nacional, amb la presentació de títols com PAGAFANTAS, COSTA DA MORTE, FAMILY TOUR, LA MANO INVISIBLE, TRINTA LUMES, MUCHOS HIJOS UN MONO Y UN CASTILLO, ESTIU 1993, ANA DE DÍA, LES DUES NITS D’AHIR, o LAS NIÑAS.Enguany la voluntat és renovar aquesta missió i donar a conèixer la nova fornada de talent que omplirà les nostres pantalles. Per aquest motiu, la convocatòria de bases Opera Prima s’obre per a localitzar al nou talent, no ja del futur, sinó del present. 

Quines produccions poden optar a la categoria Opera Prima?

S’accepten obres de qualsevol format, sempre que es tracti d’un primer (o segon*) llargmetratge (ficció o documental) del director, amb un mínim de 60 minuts de duració, finalitzades entre gener de 2020 i setembre de 2022, i no estrenades en pantalles comercials espanyoles.

L’àmbit de participació és internacional.

Un Jurat Internacional atorga el Premi a la Millor Pel·lícula de la secció competitiva d’Òpera Prima. El jurat també pot atorgar una menció honorífica si ho considera oportú. Ambdós guardons no consten de dotació econòmica.

El Premi del Públic serà atorgat per votació popular (mitjana ponderada entre vots i assistents a les projeccions). 

*S’acceptarà el segon llargmetratge d’un director sempre que el primer no hagi estat estrenat comercialment a Espanya. 

Tramesa de propostes 

Cal efectuar la inscripció a través d’aquest formulari: 

Enllaç a butlleta d’inscripció

D’aquest document, serà imprescindible emplenar els apartats d’ENLLAÇ DE VISIONAT i CONSTRASSENYA DE L’ENLLAÇ DE VISIONAT, respectivament, per tal de facilitar l’enviament de la pel·lícula. 

En cas de requerir un enviament postal, poseu-vos en contacte a info@festivalrec.com

Els formularis d’inscripció s’hauran d’emplenar exclusivament fins el 20 de setembre inclòs, del 2022.

És necessari i obligatori per a poder ser seleccionat que es completi el formulari d’inscripció i que s’entregui dins de les dates marcades  la documentació requerida en cada cas a l’oficina del Festival. En cas contrari, els participants quedaran exclosos del procés de selecció. Un comitè de selecció designat pel festival realitzarà el procés de selecció. 

Una vegada finalitzi la selecció de les obres a concurs, l’organització del festival es posarà en contacte amb els participants per a realitzar la invitació oficial i demanar la còpia de l’obra. Els treballs que no presentin aquestes dades no entraran a la selecció.

Quins premis s’atorgaran?

Les pel·lícules seleccionades per participar a la secció competitiva oficial Opera Prima opten als següents premis: 

> Premi a la millor Òpera Prima REC ’22. Sense dotació econòmica.

> Premi del Jurat Jove a la Millor Pel·lícula. Sense dotació econòmica.

> Premi del Jurat de Cineclubs a la Millor Pel·lícula. Sense dotació econòmica.

> Premi del Públic. Sense dotació econòmica.

Per a rebre els premis és indispensable incloure la imatge del Festival i la referència del premi obtingut en tot el material promocional: els films guanyadors hauran d’enviar una còpia d’aquest material. 


Qui decidirà els guardons?

La Direcció del Festival designarà un Jurat Internacional, un Jurat Jove i un Jurat de Cineclubs per a la competició, i les seves decisions seran inapel·lables, raonades i desenvolupades a l’acta del Jurat.

Els jurats podran concedir, junt al premi oficial, mencions especials.

El premi no podrà ser declarat desert.

Amb el suport: