La cita amb el cinema familiar proposa els films ‘Afterlife’ (dijous 3 a les 15 hores),  ‘Strike’ (dilluns 7 a les 12 hores) i ‘Ma famille et le loup’ (dimarts 8 de desembre a les 12 hores) al Teatre Tarragona

Els organitzadors fan una crida a infants i famílies anar disfressats per fer de l’experiència una aventura completa

Cinema, aventura, família i debat. Aquests són els quatre eixos sobre els quals s’estructuren les propostes d’enguany del Mini REC, la proposta de cinema familiar del Festival REC que enguany arriba carregada de més il·lusió que mai i de bones propostes per a tots.

L’objectiu d’aquesta col·laboració entre el Minipop i el Festival REC segueix la línia d’edicions anteriors, amb una proposta que torna destacar la qualitat i convida a endinsar-se en l’univers de creadors d’arreu del món, a través de propostes premiades a festivals internacionals que sovint no tenen cabuda en sales comercials i que actuen com autèntiques finestres que mostren el món que ens envolta.

Enguany, coincidint amb el vintè aniversari del festival, el MiniREC programa tres sessions; ‘Afterlife’, dedicada al públic més adolescent (Dimecres 2 a les 15 h) i dues Sessions Vermut, en les quals es projectaran les pel·lícules ‘Strike’ (dilluns 7 a les 12 h) i ‘Ma famille et le loup’ (dimarts 8 a les 12 h), propostes que reafirmen la voluntat dels organitzadors per apropar el cinema independent al públic familiar. Enguany, les propostes es projectaran al Teatre Tarragona, un espai que permet que totes les famílies puguin gaudir del millor cinema internacional amb la màxima seguretat.

En aquesta edició, els espectadors tindran l’ocasió de viatjar, des de les seves butaques del Teatre Tarragona, a Holanda, Anglaterra i França, i també de reflexionar sobre els rols que s’estableixen en cadascú dins de la família i també sobre grans temes com les pèrdues, la vida, l’amistat  i els somnis. Aquesta serà una bona ocasió per a reviure records com els estius amb els cosins, l’emoció que hi ha en cada gol, l’entrada en mines misterioses i també tindran l’opció de tornar a néixer i canviar el propi destí.


Enguany, tots disfressats

De cara a l’edició d’aquest 2020, els organitzadors del festival proposen que els assistents a les sessions dels dies 7 i 8 de desembre que assisteixin a la sala disfressats.

L’organització del MiniREC proposa al públic que per la sessió del dilluns 7 (“Strike”) assisteixin vestits de futbolistes, amb els colors de l’equip preferit de cadascú, i amb una llum frontal. De cara a la projecció del dimarts 8 de desembre (“Ma famille et le loup”) l’organització proposa tornar a l’estiu, a les aventures i descobertes, a l’ambient rural, a la platja, per inventar una disfressa que ens serveixi per evitar que un llop s’endugui la nostra àvia.

“Tot està permès, ens podem disfressar del que volem, imaginació al poder”, sosté la coordinadora del MiniREC, Núria Serrano, al temps que explica que entre tots els assistents que vinguin disfressats se sortejaran dos abonaments a Filmin i que el foyer del Teatre Tarragona  serà l’espai indicat per immortalitzar el moment i per endur-se una polaroid a casa.

“Volem convertir l’edició d’enguany del MiniREC en tota una aventura i volem que el públic vingui disfressat per entrar literalment dins la pel·lícula i ser l’autèntic protagonista”, explica la coordinadora del MiniREC, Núria Serrano, al mateix temps que afegeix que “volem que l’aventura del MiniRec comenci a casa”. 

Venda d’entrades

Les entrades per a les propostes del MiniREC d’enguany tenen un preu 6€ 1 adult + 1 menor de 12 anys i els adults i menors desparellats 6€ cadascú.

Els passis es poden comprar a través de la pàgina web: https://www.festivalrec.com/entrades/


Les propostes d’enguany

AFTERLIFE

Director: Willem Bosch / Països Baixos / Any 2019 / 93’

A partir de 10 anys

Sam és una noia de 14 anys que viu feliç amb la seva família en un petit poble holandès. Després de la mort de la seva mare, Vera, el seu món canvia radicalment i es troba immersa en l’edat adulta, ja que ha de cuidar dels seus germans i ha de dur tot el pes de la logística familiar. Fins que, de sobte, tot torna a canviar.

Entre la vida i la mort, la realitat, la imaginació i els records, “Afterlife” reflexiona sobre les relacions humanes des d’una òptica irònica. Amb pinzellades de comèdia i un to optimista que apel·la constantment a les emocions, aquesta obra tan singular és el viatge de la Sam al món adult, on s’enfronta per primera vegada al sentit de la vida, la solitud, els secrets i les aparences de la burgesia.

Canviaria alguna cosa si poguéssim tornar enrere?

Estrena a Espanya

STRIKE

Director: Trevor Hardy / Regne Unit / Any 2018 / 100’

A partir de 5 anys

Mungo és un talp que seguint la tradició familiar ha de començar a treballar de miner. Però el seu somni és ser futbolista i participar al Mundial. Quan un gàngster amenaça amb apoderar-se de la mina i arruïnar la ciutat, Mungo ha de trobar la manera de protegir la seva família i la seva habilitat amb la pilota serà imprescindible per aconseguir-ho.

“Strike”, elaborada amb la tècnica d’animació stop motion, aconsegueix unes animacions precioses, que visualment la fan una meravella. Una pel·lícula amb un gran sentit de l’humor, ironia britànica cent per cent, que ens demostra que val la pena seguir lluitant per aconseguir els nostres somnis, per impossibles que semblin. Ideal per compartir amb els més petits de la casa.

MA FAMILLE ET LE LOUP

Director: Adrià García / França i Bèlgica / Any 2019 // 90’

A partir de 6 anys

Hugo, un nen parisenc de 9 anys passa les vacances d’estiu amb els seus cosins a qui amb prou feines coneix, a casa la seva àvia, Sara. Mentre van fent pinya, entre històries i jocs descobreixen que el llop, una al·legoria de la mort, amenaça amb emportar-se l’àvia. A partir d’aquest moment s’ organitzen per salvar-la, convertint les vacances en una aventura única. 

La combinació d’animació i realitat, l’encantador i extravagant personatge de l’àvia, interpretat per una gran Carmen Maura, els colors i l’olor d’estiu fan d’aquesta pel·lícula una entranyable historia, plena de tendresa. Una trobada familiar entorn a la casa pairal que omple d’alegria, nostàlgia, aventura i vida la vella casa de la campanya francesa. I és que els estius de petits son inoblidables.