-La projecció es durà a terme el dimarts 4 de desembre a les 22 hores, un dia abans que es pugui veure a diferents sales de tot l’Estat espanyol 

-La pel·lícula es podrà veure fora de concurs i s’emmarca dins del cicle RECvolucions

-L’actor Willy Toledo es desplaçarà fins a Tarragona per a presentar aquesta proposta controvertida 

 

A mesura que s’acosta la data de la inauguració del Festival REC 2018, prevista pel dissabte 1 de desembre al Teatre Metropol amb l’estrena absoluta de l’última pel·lícula d’Emir Kusturica a l’Estat espanyol, es van confirmant noves pel·lícules que es podran gaudir a Tarragona. 

D’entre aquelles propostes que es podran veure en exclusiva a través del Festival REC, els organitzadors del festival anuncien que la pel·lícula EL REY -que té data d’estrena definitiva el dimecres 5 de desembre- es podrà veure un dia abans a Tarragona, en una projecció que comptarà amb un dels actors que participa en el film, Willy Toledo, amb qui hi haurà una trobada amb els mitjans de comunicació. 

El Festival REC aposta, dins del marc del cicle RECvolicions i en format de projecció especial, per una proposta que signen Alberto San Juan i Valentín Álvarez. El film, titulat EL REY, neix després de dos anys interpretat com una peça teatral, interpretada per Teatro de Barrio, i és una arriscada interpretació de la monarquia espanyola que no deixarà indiferents als espectadors. La preestrena es durà a terme el dimarts, 4 de desembre a les 22 hores, a l’Antiga Audiència de Tarragona. 

Més informacio sobre la pel·lícula:

EL REY 

Alberto San Juan i Valentín Álvarez, 2018, Espanya, 84’. 

Cast: Luis Bermejo, Alberto San Juan, Guillermo Toledo

Dimarts 4 | 22h | Antiga Audiència 

Dos anys van estar Alberto San Juan, Willy Toledo i Luis Bermejo omplint el Teatro del Barrio amb El Rey, obra sobre la història recent d’Espanya que pivota a voltant de l’emèrit Juan Carlos I, geni i figura, i per la qual desfilen fantasmes del passat com Adolfo Suárez, Felipe González, Cebrián, Carrero Blanco, Puig Antich o Antonio Tejero. I ara, s’ha decidit a portar-la al cinema. 

Alberto San Juan, rostre conegut del cinema espanyol (Goya al Millor Actor 2008 per Bajo las Estrellas, REC 2007) és també dramaturg i director de teatre, sobretot des de les seves companyies Animalario i Teatro del Barrio, i es llança a la direcció cinematogràfica, juntament amb el director de fotografia Valentín Álvarez. 

Adaptació cinematogràfica, explotant diversos recursos teatrals, hibridant llenguatges, EL REY és ‘una ficció sobre la ignorància’, un revulsiu contra la cultura de la transició que pot ser una pel·lícula incòmoda a causa del seu repàs honest i descarnat dels últims anys de la pell de toro.

Teaser oficial: https://www.youtube.com/watch?v=7KBt8sDi7Ro


Altres propostes del cicle RECvolucions 

La pel·lícula EL REY, que es podrà veure fora de concurs, encaixa plenament en el festival d’enguany, ja que s’inclou també en la línia del cicle RECvolucions, que inclou pel·lícules que recullen una reflexió sobre l’esperit revolucionari en l’actualitat, 50 anys després d’un dels fets fonamentals del segle XX, com és el Maig del 68, una revolta que va mostrar les ‘costures’ d’un sistema que semblava intocable. La renovació de l’Humanisme i la presa de consciència que els gests de cada persona podien canviar l’entorn van ser grans aportacions del moviment desencadenat aquell mes de maig.

Per aquest motiu, enguany es presenta dins del festival, el cicle RECvolucions, que durant els dies del festival -de l’1 al 9 de desembre- inclourà les projeccions de M.I.A, EL PEPE, UNA VIDA SUPREMA -l’última pel·lícula d’Emir Kusturica, que es projectarà en l’acte inaugural del festival- i COMANDANTE ARIAN, que firma la directora tarragonina Alba Sotorra, films que ajuden a completar el quadre sempre difós d’una realitat en canvi constant. 

Una cita amb estrenes a l’Estat espanyol i a Catalunya

La preestrena a l’Estat espanyol de EL REY és una mostra més de la capacitat del Festival REC de programar pel·lícules que els espectadors poden veure per primer cop a Tarragona. El festival, que des de fa anys premia les millors Opera Prima de l’escena internacional, projectarà enguany, en estrena absoluta a l’Estat espanyol els films; I HOPE YOU’LL DIE NEXT TIME :-), SONGS IN THE SUN, WHAT HAVE WE DONE TO DESERVE THIS?, LITTLE TICKLES (LES CHATOUILLES), THE HEART i EL PEPE, UNA VIDA SUPREMA, que es projectarà durant la inauguració del festival REC 2018. 

A més a mes, en el marc del festival d’enguany també es projectaran estrenes en l’àmbit de Catalunya. Aquest és el cas de LAS HEREDERAS, YOUNG & BEAUTIFUL, LA CAMARISTA i RUBEN BRANDT, COLLECTOR. 

A banda de les proopostes que integren els programes Opera Prima i RECvolucions, el Festival REC 2018 també reuneix projeccions especials i propostes com CON EL VIENTO, THE GUILTY, TRINTA LUMES, VIAJE AL CUERTTO DE UNA MADRE. 

Finalment, dins del cicle MiniREC, es podran veure les següents pel·lícules familiars; MIRAI, MI HERMANA PEQUEÑA, SUPA MODO, GIRL IN FIGHT, THE BREADWINNER i SANTA CLAUS & CIA.


Patrocinadors i col·laboradors del festival 


El Festival REC està coorganitzat amb Ajuntament de Tarragona, amb el finançament de la Generalitat de Catalunya, Obra Social La Caixa, Repsol, Diputació de Tarragona, Acción Cultural Española AC/E, programa Media de Creative Europe (a través del programa WRAP!) i Palau Firal i de Congressos de Tarragona

També compta amb el patrocini de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region i la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City (Jornada Professional i EngegaR/48 H), Consell Comaracal del Tarragonès (programa Mira’m), Catalan Films (One-To-One, Primer Test), URV (“El REC va a la Universitat”), i Institut Català de les Dones a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) (projeccions Tódalas Mulleres que Coñezo i Viaje al Cuarto de una Madre). 

També han col·laborat en aquesta edició del festivalTarragona Turisme, Tarragona Convention Bureau, Tarragona Film Office, Teatret del Serrallo, Port de Tarragona, AG Planning, Casa Joan Miret, Xarxa de Centres Cívics de Tarragona, Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, Eclair, L’Alternativa, Cinemart Rotterdam, Dopigraf, Signo, Trasladia, Hotel Lauria, Renfe, Les Clandestines, Entrecopes, Cappucino Tarraco, El Ruc, Korxo Vins&Tapes, Vermuts Miró, Piqué, La Masrojana, El Lloro, Shiva Music, La Cantonada, Minipop, Tecletes, Rusc Produccions, Carnet Jove, Club Tr3sC, Catalunya Film Festivals, Arcamedia, Biaudio, Cineclub La Ràpita, Cineclub Altafulla, Sala Zero, Studi7 i Atrapalo.