-La programació destinada al públic familiar s’inicia els dies 1 i 2 de  desembre amb propostes premiades en diversos festivals que es podran  veure per primer cop a Tarragona, al Teatret del Serrallo

  -Les pel·lícules seleccionades posen una mirada tendra i creativa a realitats d’arreu del món i aniran acompanyades de tallers de caràcter  familiar

-El diumenge 2 de desembre arrenquen també les Sessions Vermut, una proposta que s’allargarà durant els dies 2, 6, 7, 8 i 9 de desembre

 

Enguany, l’edició més familiar del REC 2018, el MiniREC torna amb força i, enguany, la programació destinada a grans i petits creix en nombre de pel·lícules i amb una proposta que, com en edicions anteriors, segueix primant la qualitat i convida a endinsar-se en l’univers de creadors d’arreu del món; propostes premiades a festivals internacionals que sovint no tenen cabuda en sales comercials i que actuen com autèntiques finestres que mostren el món que ens envolta.

Enguany, les propostes audiovisuals d’aquesta proposta, que neix com una col·laboració entre els festivals REC i Minipop, ens duran a Roma, París, Lapònia, el Japó, Afganistan o un petit poble de Kenya, escenaris on viatjarem gràcies a través de la mirada de superherois de carn i ossos. Veurem viatges en el temps, Santa Claus desubicats, escapades i aventures i la vida a un camp de refugiats configuren l’univers d’aquesta segona edició del Minirec, que també tindrà tallers relacionats amb les pel·lícules i debats amb algun dels seus protagonistes.

En aquesta segona edició, el MiniREC comptarà amb una programació compacta que es concentrarà durant el primer cap de setmana del Festival. La seu de les projeccions serà el Teatret del Serrallo, l’equipament cultural del barri marítim de Tarragona que s’ha convertit en un dels emplaçaments imprescindibles de les cites culturals de la ciutat.

El MiniREC agruparà un seguit d’activitats i pel·lícules pensades per a tots els públics amb el clar objectiu d’apropar el festival al públic més familiar. Gaudir d’una bona pel·lícula, parlar amb el director, participar d’un taller cinematogràfic són algunes de les activitats que inclou el MiniRec d’enguany.

L’objectiu del MiniREC no és tant programar específicament pel públic infantil sinó més aviat d’incloure, dins del conjunt de la programació del Festival, pel·lícules que apropin el món adult i l’infantil, que comparteixen històries i experiències. El cicle vol aconseguir adults i petits gaudeixin conjuntament del festival i s’endinsin dins de l’univers del cinema, en definitiva, que visquin i comparteixin la cultura entre diferents generacions.

Alguns dels films de MiniREC formen part del projecte europeu WRAP! d’alfabetització audiovisual per a nens i adolescents. El Festival REC és un dels set socis internacionals que participen en aquest projecte educatiu. El projecte WRAP! està cofinançat pel programa MEDIA de Creative Europe.

 

 

Resum de la programació del MiniREC 2018:

DISSABTE 1 DE DESEMBRE:

16:30 h: MIRAI (+ 6 anys)

17:30h: Taller súper herois- Supa Modo

18:30h: SUPA MODO (+ 8 anys)

 

DIUMENGE 2 DE DESEMBRE:

11 h: Curts d’animació (3 a 6 anys)

12 h Sessió vermut. BREADWINNER

16.30 h: SANTA CLAUS & CIA

18.30  h GIRL IN FLIGHT  (+ 8 anys)

 

Preu sessions MiniRec:

6€ 1 adult + 1 infant  (menor de 12 anys)

6€ Majors de 12 anys i adults

3€ Tallers

 

Informació sobre les pel·lícules

Dissabte 1 de desembre:

16.30 h: Inauguració cicle MiniREC: MIRAI (+ 6 anys)

Un jardí secret ens permet viatjar en el temps i conèixer als nostres avantpassats de la mà de la nostra germana del futur. Una pel·lícula sobre la gelosia, l’amor i les diferents generacions, tendre i real amb pinzellades de fantasia i imaginació. MIRAI ens descobreix les emocions de ser el germà gran.

Aquesta és una bona ocasió per gaudir de la preestrena d’una pel·lícula de factura japonesa, que compta amb una animació delicada i preciosista, que ha estat premiada als festivals de cinema de Donosti i Sitges i que també ha rebut la nominació a Millor Llargmetratge al Festival d’Annecy.

 

Tràiler: https://www.hollywoodreporter.com/video/mirai-mirai-my-little-sister-trailer-1115955

 

17.30 h Taller superherois- SUPA MODO

 

18.30 h: SUPA MODO (+ 8 anys)

Aquesta és una pel·lícula que parla sobre la maternitat, sobre la mort imminent, però que és sobretot un cant a la vida, que ens parla d’heroïnes i carregada d’emocions i que ens transporta a una petita població de Kenya on tots els habitants acaben essent els protagonistes reals.

La pel·lícula ha rebut diverses distincions en l’àmbit internacional, entre les quals destaca l’Ós de Vidre per millor llargmetratge al Festival Internacional de Cinema de Berlín 2018.

 

Tràiler: https://vimeo.com/256094409

 

Diumenge 2 de desembre:

 11 h: Curts d’animació (3 a 6 anys)

Curtmetratges sense diàleg, seleccionats per Yvonne Van Ulden, fundadora del Festival KLIK d’Amsterdam i programadora especialitzada en cinema infantil i familiar. Aquesta és una sessió que farà gaudir als més petits de la casa i que els ajudarà a introduir-se dins el món audiovisual i compartir la màgia de les primeres vegades.

 

12 h: BREADWINNER – Primera Sessió Vermut del Festival REC 2018

 Parvana és una noia d’onze anys que viu a la capital de l’Afganistan, Kabul, durant el període de domini dels talibans. En ser el seu pare detingut, els membres de la família es queden sense recursos i, pel fet que les dones tenen prohibit guanyar diners, decideixen transformar a Parvana a un noi per poder treballar.

“Es  tracta  d’una  història  de  supervivència  quotidiana  que  desperta  el  cor  i dispara  la  imaginació”, així defineix la crítica aquesta història que compta amb l’actriu Angelina Jolie com a productora executiva i amb les veus de Soma Bhatia, Saara Chaudry, Laara Sadiq i Kane Mahon, entre altres.

El film ha estat nominat a l’Oscar a Millor Pel·lícula d’Animació als Oscars 2018 i també ha tingut participacions exitoses a diversos festivals de tot el món.

 

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=yQBQw-Bh1pg

 

16.30 h: SANTA CLAUS & CIA 

Amb la ciutat de Pars com a teló de fons, viurem les aventures d’un Santa Claus que ha de trobar vitamina C per curar els follets constipats i així tenir totes les joguines a punt de cara a la nit de Nadal. Una pel·lícula divertida i 100% familiar que ens prepara per a les festes que vindran.

Aquesta serà una bona ocasió de veure la preestrena d’aquesta producció francesa, que compta amb les aparicions d’Alain Chabat (també director de la producció), Audrey Tatou, Pio Marmai, Goldshiteh i Bruno Sancces. La crítica l’ha definit com “una comèdia familiar nadalenca divertida i conmovedora, que provoca un somriure des de primer moment fins al final”.

Tràlier de la pel·lícula: https://youtu.be/NnVXfBP-_D4

 

18.30 h: GIRL IN FLIGHT  (+ 8 anys)

Una escapada, un nou món que s’obre. Noves realitats, complicitats i una Roma desconeguda. El pas a l’adolescència, l’amistat i la lluita contra els estereotips. Aventures per uns i quotidianitats pels altres i, de fons, destaca la relació amb els pares i la família en una etapa de reafirmació de la pròpia identitat.

La directora d’aquest film, premiat com a Millor Pel·lícula Estrangera al Woodstock Film Festival 2017 i que s’estrena a Espanya amb aquesta projecció és Sandra Vannucchi. La pel·lícula compta amb les actuacions de Donatella  Finocchiaro,  Filippo  Nigro,  Lisa  Anderozzi.

La projecció a Tarragona de GIRL IN FLIGHT continua un exitós recorregut per diversos festivals; Sarajevo  Film  Festival, el Giffoni  Film  Festival, Cinekid  Film  Television  and  New  Media  Festival  for  Children  Amsterdam, Filmfest  München i Luxemburg  City  Film  Festival.

 

Tràiler: https://vimeo.com/288947668

 

Sessions Vermut

En la línia de la programació iniciada en anys anteriors, les projeccions del REC 2018 TAMBÉ s’acostaran arran de mar. El Teatret del Serrallo també acollirà les Sessions Vermut, cites pensades per gaudir juntament amb una de les tradicions típicament tarragonina com és el vermut. L’entrada a aquest esdeveniment inclourà la pel·lícula i el vermut.

D’aquesta manera, les Sessions Vermut es duran a terme els dies 2, 6, 7, 8 i 9 de desembre a les 12h al Teatret del Serrallo.

Un dels primers films confirmats és, precisament, la pel·lícula THE BREADWINNER, una de les grans apostes del MiniREC d’enguany. Altres films del cicle es projectaran en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones, per mitjà del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Tarragona i apostaran pel caire de reivindicació social que enguany marca la imatge i la filosofia del REC 2018.

 

Col·laboradors REC 2018

 El Festival REC 2018 es duu a terme gràcies a les aportacions dels patrocinadors que han ajudat a fer possible el Festival, com l’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, el CaixaForum, la Diputació de Tarragona, Accion Cultural Española (AC/E).

També cal destacar el suport del Palau Firal i de Congressos de Tarragona, la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Regiom, Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Tarragona, el Consell Comarcal del Tarragonès, el Servei de Desenvolupament Empresarial ICEC, Catalan Films, URV, així com el projecte europeu WRAP!

A més a més, també compta amb la col·laboració del Tecletes, PLAY Acció Cultural, el Teatret del Serrallo, la Casa Joan Miret i l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC).