I si tinguéssiu l’opció de veure, a primera fila i reprimint l’alenada d’aire, el primer passi privat de la gran història, encara per descobrir, de la qual tothom parlarà en el futur? Aquesta és l’oportunitat que tenen els agents internacionals que visionen les peces de la secció Primer Test del Festival REC 2017, una ocasió especial en la qual el festival de cinema de Tarragona cedeix un espai per aquells projectes que actualment es troben en fase de postproducció i que desitgen rebre el consell de distribuïdors, programadors i agents de vendes.

En aquesta tercera edició de Primer Test -que es durà a terme dies 6 i 7 de desembre a Casa Joan Miret- els nous llargmetratges entren en contacte amb els experts internacionals de diferents àmbits per donar una alenada d’aire a aquestes produccions a punt de néixer i facilitar la seva entrada en el mercat.

Una mirada d’ampli espectre a les noves veus

Els professionals que assessoren les peces tenen l’oportunitat d’assistir al festival gràcies al suport d’Acción Cultural Española a través del Programa d’Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE) en la modalitat Visitants.

Durant els primers tres anys de Primer Test els participants han tingut l’ocasió de gaudir de propostes com “Game Over”, d’Alba Sotorra (première internacional a Karlovy Vary), “Tchindas” de Pablo Garcia i Marc Serena (OutFest Los Angeles), “Júlia Ist” d’Elena Martín (biznaga de plata a Màlaga) o, en la modalitat One To One, peces com “Muerte en La Alcarria” (Visions du Reel) o Estiu 1993 (millor òpera prima a la Berlinale i candidata espanyola als Oscar 2018).

Enguany, la cita compta amb col·laboracions com la del Festival L’Alternativa, d’Eclair, que oferirà l’elaboració d’un DCP a un dels projectes participants i l’etalonatge d’una altra de les peces, així com de Catalan Films, que atorgarà el Premi Cinemart Rotterdam, consistent en una acreditació per assistir a aquest prestigiós mercat.

Les participants d’enguany

Aquest 2017, són quatre les pel·lícules disposades a iniciar la seva trajectòria al Festival REC. Us presentem les quatre produccions que prendran part en l’edició d’enguany:

“Occidente”
Direcció: Jorge Acebo Canedo
Producció: El Dedo en el Ojo

H és un director de cinema a l’exili que torna a la ciutat la qual va fugir en el passat i es retroba amb la dona que va deixar enrere i, junts, inicien una fugida endavant sense possibilitat de retorn.

“Trinta Lumes”
Direcció: Diana Toucedo

Alba té dotze anys i desitja descobrir mons desconeguts. Juntament amb el seu millor amic Samuel inicien un viatge que parteix de la innocència per descobrir la lluita entre la vida i la mort.

“Figuras”
Direcció: Eugenio Canevari
Pel·lícula seleccionada al Festival l’Alternativa

Stella està malalta d’ELA. Paco, la seva parella, i Valeria, la seva filla, cuiden d’ella cada dia. “Figuras” és el retrat dels últims dies de la vida de Stella.

“Les Perseides”
Direcció: Alberto Dexeus & Ànnia Gabarró
Producció: Boogaloo Films

Els pares de la Mar s’acaben de separar i el pare se l’emporta al poble on va néixer, Escatrón, un viatge que servirà per acostar-los i perquè Mar descobreixi els límit que uneix infantesa i joventut.

Suport d’experts internacionals

L’acte comptarà amb un planter d’experts que s’encarregaran de la tasca de poder veure els llargmetratges i assessorar als autors. D’aquesta manera, l’edició d’enguany suma un nou comitè de convidats d’alt valor professional, format per agents de vendes, representants de festivals, i film advisers, com ara els representants de les companyies The Open Reel, Film Republic o Film Boutique, que ajudaran als participants i els assessoraran, tant en les projeccions com en les sessions One-to-One, que posen en contacte directe als professionals.