Prop de 70 professionals de diferents àmbits de la indústria cinematogràfica -directors, guionistes, actors, productors, tècnics i crítics- han participat en les diferents propostes de jornades professionals que durant aquests dies 6, 7 i 8 de desembre s’han dut a terme en el Festival REC 2017, en diferents espais de Tarragona.

D’aquesta manera, a banda de la projecció de films a concurs i òperes primes internacionals i dels actes de caràcter ciutadà que acosten el cinema a tota la família, el Festival REC consolida el creixement de les propostes adreçades a aquells professionals que treballen en l’àmbit de l’audiovisual, facilitant la incorporació de noves pel·lícules dins dels circuits comercials i reflexionant i aprofundint sobre aquells temes que més preocupen als i les professionals del sector.

Enguany, la proposta de trobades professionals es concreta amb cites com les converses One to One, el Primer Test i les seves distincions a pel·lícules en fase final de postproducció i la sessió Les Dones en la Indústria Audioviual Europea, que ha posat de manifest quin és el paper de la mirada femenina en el conjunt de la indústria audiovisual.

Enguany, les jornades professionals del Festival REC 2017 compten amb la participació de professionals i experts d’àmbit internacional, com Pamela Pianezza (periodista especialitzada en cinema, fotògrafa i programadora de cinema), Vassillis Economou (crític cinematogràfic), Mira Staleva (productora i directora del Festival Sofia IFF), Xavier Henry-Rashid (fundador i director de l’agència Film Republic), Francine Raveney (productora executiva i consultant) i Valeska Neu (agent de vendes).

Cites professionals

Després de l’èxit d’edicions anteriors, el Primer Test celebra enguany la quarta edició i, aquest 2017, la secció ha tornat a acollir les sessions d’assessorament d’aquells projectes que es troben en fase de postproducció i que reben l’assessorament d’agents audiovisuals internacionals.

En aquesta ocasió, durant les jornades que s’han celebrat els dies 6 i 7 de desembre a la Casa Joan Miret, distribuïdors, programadors i agents de vendes han ofert la seva ajuda i valor professional als directors i productors, per tal afavorir l’èxit i l’entrada al mercat internacional de les obres participants. A més a més, els participants també han tingut l’ocasió de prendre part en les sessions One to One amb els experts per a rebre assessorament sobre les seves produccions.

A més a més -i gràcies al suport de patrocinadors com Catalan Films i Eclair en les jornades- els participants de l’edició d’enguany del Primer Test han recollit premis per la seva tasca, que es tradueixen en suport per a l’etalonatge de color i entrades per assistir al International Film Festival Rotterdam per concertar cites professionals amb experts. L’entrega dels guardons a aquestes produccions es va dur a terme aquest dijous a la tarda a l’Antic Ajuntament de Tarragona.

El paper de la dona en la indústria audiovisual europea

Les jornades professionals d’enguany s’han dut a terme aquest divendres, 8 de desembre, a l’Espai Turisme i han volgut plantejar diferents qüestions a l’entorn a la presència, representació i visibilitat de les dones en la indústria audiovisual europea. Un tema que no és nou però que, davant la desigualtat persistent, però també l’empenta i el talent de les creadores, demana ser reavaluat. Amb aquest objectiu, un conjunt d’expertes i professionals internacionals i dels nostres entorns productius propers han aportat la seva anàlisi i experiències en diferents taules temàtiques.

D’aquesta manera, el Festival REC 2017 consolida el seu compromís amb la creació i comissariat de les dones en l’audiovisual, un lligam que arrenca de voler contrarestar la discriminació provocada pel masclisme arrelat a les nostres institucions i societat i que ja ha tingut reflex en els criteris de programació del festival i al cicle de projeccions ‘WOMEN ON FIRE’, sota el mateix títol que les jornades, ha precedit l’edició d’enguany.

Patrocinadors i col·laboradors

El Festival REC 2017 es duu a terme gràcies a les aportacions dels patrocinadors que han ajudat a fer possible el Festival REC 2017, com l’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, el CaixaForum, la Diputació de Tarragona, Palau Firal i de Congressos de Tarragona, Consell Comarcal del Tarragonès, Servei de Desenvolupament Empresarial ICEC, Catalan Films, URV, així com el projecte europeu WRAP!.

A més, el festival compta amb el suport d’Acció Cultural Espanyola (AC/E) que, gràcies al Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE) en la modalitat de visitants, permet la visita de professionals estrangers, que avaluen i gaudeixen de primera mà de les produccions del festival.

A més a més, el Festival REC 2017 també compta amb la col·laboració del Tecletes, el Teatret del Serrallo, la Casa Joan Miret, la Sala Zero i l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC).