La guanyadora de l’Oscar a Millor Pel·lícula de parla no anglesa 2016, “Son of Saul”, es va projectar al REC15. Aquest diumenge es veurà un total de tres propostes per als Oscar en mans del REC.

Les candidates per als Oscar de Finlàndia, Geòrgia i Suïssa estaran el diumenge al Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC.

Després d’un dissabte intens amb més de 15 hores seguides d’activitats diverses com ara les trobades professionals, projeccions de les millors operes prima i RECLaNuí, arriba el diumenge amb molta força. Entre les projeccions a l’Antiga Audiència hi haurà tres propostes per als Oscar. El públic tarragoní podrà gaudir de les candidates de Finlàndia, Geòrgia i Suïssa per la Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa.

Cinc operes prima a l’Antiga Audiència el diumenge
Pels que no van arribar a temps de veure María (y los demás), dissabte tenen una altra oportunitat amb la sessió vermut a l’Antiga Audiència a les 12 h. Abans d’anar a fer el vermut riurem una estona de nosaltres mateixos amb aquesta comèdia amarga de la directora Nely Reguera, en què l’actriu Bárbara Lennie, de Magical Girl (REC 2014), ens regala un cop més una interpretació excepcional.

A la tarda viatgem cap a La Última Tierra (16 h) en mans del director Pablo Lamar amb el film que es va fer amb el Premi del Jurat al festival de Rotterdam i que és estrena a Espanya en aquesta XVI edició del REC. La pel·lícula és una d’aquelles petites joies amagades amb què el REC gratifica els espectadors més exigents; una experiència minimalista i impressionista, on la llum és un personatge. Amb La Última Tierra s’estrena Paraguai en el Festival REC.

Per l’altra banda, s’estrena a Catalunya House of Others (18 h) de la directora Rusudan Glurjidze. La proposta de Geòrgia per als Oscar explica la història dels supervivents de la guerra de Geòrgia que han d’ocupar a la casa dels vençuts, on no podran escapar-se dels fantasmes del conflicte. La pel·lícula forma part del programa europeu Across The Line, que es lidera des del REC a Tarragona.

Una altra opció per als Oscar és l’animació suïssa Ma Vie De Courgette (20 h), nominada als Premis Lux i també Premi del Públic a San Sebastián. El film és una delícia animada que no defuig temàtiques difícils, tractades amb tendresa, i que es pot gaudir tinguis l’edat que tinguis.

Pels que va perdre la sessió vermut del dissabte, en què es va projectar l’opció de Finlàndia a l’Oscar a Millor pel·lícula de parla no anglesa, El día más feliz en la vida de Olli Mäki, la podran veure diumenge a les 22 h a l’Antiga Audiència.

Entrades i abonaments
Les entrades per les pel·lícules es poden comprar per Atrápalo o en taquilla mitja hora abans de cada projecció. Els abonaments pel festival es poden adquirir al Cafè La Cantonada, El Lloro i al Shiva Music.

Podeu consultar la programació completa del REC a la pàgina web del festival: www.festivalrec.com.