Tan sols queden dos dies de REC, la penúltima jornada del festival arriba amb una altra sessió de cinema per alumnes d’institut, tres projeccions especials, la cloenda i l’esperada Nit Bizzara.

A la nit del dilluns sabrem quines pel·lícules són les millors òperes primes d’aquesta XVI edició del Festival Internacional de Cinema de Tarragona, segons   els jurats i el públic del REC. Serà a la cloenda de dilluns a la nit.

 S’acaba l’espera, dilluns a la nit, per fi, sabrem quines pel·lícules es faran amb els premis dels tres jurats del festival REC 2016 i el Premi del Públic. L’Antiga Audiència serà l’escenari de la cloenda, que se celebra a les 22 h abans de l’última projecció del dia, La reconquista de Jonás Trueba.

Però abans d’arribar a la nit, el dilluns comença amb una altra sessió de MIRA’M pels alumnes d’institut al CaixaForum. Es projectarà el documental No t’aturis de la directora Aïda Torrent, que narra la història sobre uns joves amb diverses problemàtiques que s’enfronten a la Selectivitat. Després de la projecció, s’obre el debat amb la directora del documental i del seu productor Albert Baquero.

A les 18 h a l’Antiga Audiència, comencen les projeccions especials fora de concurs. Per una banda, veurem Mimoses (guanyadora de la Semaine de la Critique du Festival de Cannes), d’Oliver Laxe, un film de gran bellesa que ens porta pels camins geogràfics de la fe per les muntanyes de l’Àtlas. Ens acompanyarà el productor de la pel·lícula, Felipe Lage, que forma part del Jurat Internacional d’aquesta edició.

Per l’altra banda, el públic del REC podrà veure l’obra més recent del director de culte Ado Arrieta, protagonista de la secció “My First Time Cult” d’enguany, que torna a dirigir després de 25 anys d’absència. A les 20 h s’estrena a Catalunya el seu film Belle dormant (2016), que revisa el clàssic de La bella dorment; un plaer per als ulls i l’ànima de cada amant del cinema.

A les 22 h l’Antiga Audiència s’omplirà pel lliurament dels premis del Jurat Internacional, el Jurat de la Crítica i el Jurat Jove i, també, per conèixer el Premi del Públic. Tot seguit es projectarà La reconquista de Jonás Trueba, que explica la història d’una parella que es retroba després de quinze anys, i que ens ofereix una mirada enrere des de la vida adulta, amb nostàlgia però sense recança. A la projecció ens acompanyà Javier Lafuente, productor de La reconquista.

Però el dia no s’acaba aquí. A la mitjanit arriba l’esperada Nit Bizarra, que torna amb el seu vessant més trash i rocker a la Sala Zero. L’HOMBRE LOBO INTERNACIONAL, és qui engega la festa més memorable del festival REC. Amb el seu show salvatge omplirà l’escenari amb el seu Trash Blues, Psychobilly i Rock&Roll. Tot seguit estarem amb els vinils del Tony Lyon, que ha passat per festivals de música de referència. Per últim, DJ Machete s’encarrega de tancar la Nit Bizarra amb la pista de la Sala Zero plena a vessar.

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC tancarà les seves portes dimarts amb quatre projeccions més a l’Antiga Audiència.

Podeu consultar la programació completa del REC a la pàgina web del festival: www.festivalrec.com.