Arriba un dissabte frenètic del Festival REC. El dia comença amb la Jornada Professional al matí i acaba amb els Hidrogenesse al RECLaNuí passat la mitjanit i entremig es projectaran sis pel·lícules.

Entre els films del dissabte hi ha dues estrenes estatals i una estrena a Catalunya.

El dissabte del REC serà frenètic amb una programació des de les 10 del matí fins passat la mitjanit amb els Hidrogenesse al RECLaNuí a la Sala Zero. De pel·lícules no en faltaran amb un programa de sis propostes ben diferents.

ONE TO ONE i Jornada Professional sobre la Transmèdia
De bon matí se celebra la Jornada Professional (10-14 h), una iniciativa que busca aprofundir i donar eines en tots els aspectes relacionats amb la producció audiovisual. La jornada d’enguany és dedicada a la TRANSMÈDIA i inclou la presentació del projecte europeu Erasmus+ “Youngsters I.Doc Makers” fet amb escoles d’imatge i so de Madrid, Berlín, Viena i Roma sobre la comunicació del canvi climàtic i en el que el festival REC hi participa també.

A la tarda se celebra una altra trobada per professionals del sector del cinema. En col·laboració amb Catalan Films, autors o productors fan trobades personalitzades amb professionals per tal de rebre assessorament sobre els seus projectes.

Sis propostes ben diferents
Com a novetat d’enguany, el REC ha incorporat sessions vermut i aquesta iniciativa s’estrena aquest mateix dissabte amb l’opció de Finlàndia als Òscar, El día más feliz en la vida de Olli Mäki (12 h). El film ha triomfat on hagi anat i es va fer amb el premi a la millor pel·lícula de la secció “Un Certain Regard” a Cannes.

Tot seguit a l’Antiga Audiència també, s’estrena a Catalunya la pel·lícula egípcia In the Last Days of the City (16 h), que acaba de ser vetada pel Festival d’El Caire. Amb aquest film el director Tamer El Said ens porta per un El Caire desconegut.

També és estrena, però aquesta vegada estatal, el film Caina (18.15 h) del director Stefano Amatucci. La proposta italiana narra com una dona recull cossos dels immigrants que arriben a la costa en el seu intent de creuar el Mediterrani. El film d’Amatucci s’acaba d’estrenar a escala mundial al festival Tallinn Black Nights.

Al vespre, podrem veure María (y los demás) (20 h) de la directora Nely Reguera en què observem els dilemes d’una heroïna contemporània que cerca fer-se un lloc a la vida. La directora ens convida a riure de nosaltres mateixes en aquesta comèdia amarga en què l’actriu Barbara Lennie ens delecta un cop més amb una interpretació excepcional.

Simultàniament, a l’Auditori del CaixaForum, es projectarà el primer llargmetratge del director de culte, Ado Arrieta, Les intrigues de Sylvia Couski (1974) a les 20 h. El director és el protagonista de “My First Time Cult” del REC16 i per aquest motiu podrem gaudir del film que va ser acollit amb entusiasme per la crítica en la seva estrena i va rebre el Grand Prix Cinéma Différent del Festival de Toulon. L’any 2016, Ado Arrieta torna a dirigir després de 25 anys d’absència i estrenarà a Catalunya, en mans del REC, la seva última entrega La belle dormant (dilluns, 5 a les 20 h).

L’última pel·lícula del dissabte serà la mexicana Distancias Cortas (22h), un film de superació on l’afició fotogràfica redescobrirà el món a un feixuc protagonista. El director Alejandro Guzmán ens regala una brillant història d’amor, superació i amistat.

Tret de sortida al RecLaNuí
El REC no és només pel·lícules, sinó que també ofereix un atractiu programa nocturn fora de la sala de cinema. I aquest mateix dissabte 3 es dóna el tret de sortida al RECLaNuí amb el doble concert dels barcelonins Hidrogenesse (00 h) i els tarragonins Tarde Mañana Noche (22.30 h) a la Sala Zero.

L’indefinible grup, Hidrogenesse, actuaran al REC amb motiu de l’estrena a Espanya del film mexicà Distancias cortas, del qual han fet la banda sonora “No hay nada más triste que lo tuyo”. Les seves lletres entre l’absurd, el conceptual, l’humor intel·ligent i el cinisme, faran vibrar al públic REC més nocturn.

Podeu consultar la programació completa del REC a la pàgina web del festival: www.festivalrec.com.