La pel·lícula El día más feliz en la vida de Olli Mäki s’ha coronat com a Millor Opera Prima del REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona. El Jurat Internacional també ha decidit atorgar una menció especial l’espanyola María (y los demás) de Nely Reguera. 

El Premi del Públic ha estat per La Mano Invisible amb una puntuació que fregava la matrícula d’honor. El Premi del Jurat de la Crítica ha estat compartit, ex aequo, entre María (y los demás) i Ma vie de courgette. I per la seva banda, el Jurat Jove coincideix amb el del públic i ha atorgat el premi a La Mano Invisible.

El REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona ha posat (quasi) punt final a la seva XVI edició amb la cloenda celebrada a l’Antiga Audiència aquest dilluns a la nit. Els tres jurats han estat en la difícil situació d’haver d’escollir entre les 11 òperes primes que anaven a concurs enguany.

Olli Mäki enamora el jurat “Per la soltesa amb què modela la matèria per construir el seu relat servint-se d’un tractament visual audaç, amb amor pel seu personatge, notablement interpretat per Jarkko Lahti” ha guanyat la proposta de Finlàndia per als Oscar, El día más feliz en la vida de Olli Mäki del director Juho Kuosmanen.

Per l’altra banda, María (y los demás) ha rebut la menció especial del Jurat Internacional, que troba que “aquesta òpera prima de la directora Nely Reguera és una necessària aportació a la recuperació de la dignitat d’un cinema espanyol de gran públic”.

María (y los demás) molt aplaudida al REC 2016 A banda d’emportar-se la menció especial del Jurat Internacional, María (y los demás) també s’ha fet amb el Premi del Jurat de la Crítica, ex aequo, “pel seu magnífic retrat d’una dona, esplèndidament interpretada per Bárbara Lennie, en una etapa fonamental de la seva vida”.

Aquest Premi del Jurat de la Crítica ha estat compartit, ex aequo, amb la candidata suïssa als Oscar, Ma vie de courgette de Claude Barras, “per apropar-se al món adult des de l’animació tradicional”.

La mano invisible doblement premiada La mano invisible del director David Macián s’ha fet amb el Premi del Jurat Jove per la seva “crítica a la societat actual, per la seva posada en escena arriscada i fascinant i, per com està plantejat com un projecte col·laboratiu”. L’actor tarragoní Edu Ferrés, format en grups i escoles de teatre de Tarragona, és part de l’equip de la pel·lícula espanyola que ens convida a la reflexió sobre el món laboral en l’actualitat.

La menció especial del Jurat Jove, per l’altra banda, se l’ha endut La última tierra de Pablo Lamar per la seva manera de “transmetre sensacions a l’espectador i transportar-lo als diferents elements de la terra, explicant una història senzilla, d’amor i mort, i sobretot, de tendresa humana”.

La mano invisible ha estat doblement premiada. A banda del Premi del Jurat Jove, el públic del Festival REC també ha dotat aquesta pel·lícula amb el prestigiós Premi del Públic, a més amb una puntuació que fregava la perfecció. El film de David Macián forma part del programa europeu Across the Line liderat pel Festival REC des de Tarragona.

La sessió familiar obrirà l’últim dia del festival REC El Festival REC, però, no acaba aquí. Dimarts arranca l’últim dia amb una sessió pels més petits. En col·laboració amb Minipop, arriba la tradicional sessió familiar del REC amb la premiada animació Ma vie de courgette. La proposta de Suïssa per als Oscar es podrà veure a l’Antiga Audiència dimarts 6 a les 12 h (6€ 1 adult + 1 nen).

Pels que no han arribat a temps de veure les pel·lícules guanyadores d’aquesta XVI edició del REC, tenen una altra oportunitat dimarts a la tarda. A les 18 h es projectarà  a l’Antiga Audiència El Premi del Jurat Internacional, El día más feliz en la vida de Olli Mäki i a les 20 h veurem el Premi del Públic, La mano invisible. Per l’altra banda, a les 22 h, hi haurà projecció sorpresa a l’Antiga Audiència per, així, posar punt final al REC 2016.

Jurat Internacional Guanyadora: El día más feliz en la vida de Olli Mäki de Juho Kuosmanen Menció especial: María (y los demás) de Nely Reguera

Jurat de la Crítica ACCEC Guanyadora EX AEQUO: María (y los demás) de Nely Reguera || Ma vie de courgette de Claude Barras

Jurat Jove Guanyadora: La mano invisible de David Macián Menció especial: La última tierra de Pablo Lamar

Premi del Públic La mano invisible de David Macián