Més de 4000 espectadors han passat pel Festival REC 2016 als diversos espais.

Uns 40 convidats internacionals, nacionals i locals han vingut a participar en el Festival REC enguany.

Després d’una setmana intensa amb el millor cinema de directors novells, el REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona tanca la seva XVI edició. Han estat 7 dies d’activitats diverses non-stop. 11 han estat les pel·lícules a concurs, tot i que s’han projectat un total de 25 films diferents durant aquesta setmana del festival.

El REC, a més, ha fet tasca de divulgació amb xerrades, conferències i tallers a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona o al Caixaforum; i amb la iniciativa Mira’m ha apropat el cinema a alumnes de secundària. Els professionals del sector també han tingut un programa complet amb el Primer Test, les trobades One to one i la Jornada Professional sobre Transmèdia.

Més de 4000 espectadors al REC 2016
Un cop més, el Festival REC ha portat a Tarragona els millors debuts de l’any i el públic ha respost. Més de 4000 espectadors han passat pel Festival REC 2016, amb una mitjana de més de 100 persones per sessió; han estat dies d’un gran ambient a l’Antiga Audiència i als diversos espais del REC.

El principal repte del REC era iniciar amb èxit els projectes europeus en què es troba immers (“Across the line” amb Creative Europe, i Joves davant del canvi climàtic amb Erasmus+), i acollir part dels seus socis, tot això mantenint el seu gran criteri de selecció i bon tracte al seu públic. Segons Xavier G. Puerto, director del Festival, s’ha assolit aquests reptes: “El REC ha mostrat, un cop més, que Tarragona també és cinema, i realitzant amb èxit la primera fase d’aquests projectes, el REC es configura com a generador de continguts culturals, liderant projectes europeus, projectant cap a l’exterior la marca Tarragona”.

El REC al territori
Enguany el REC també s’ha expandit a l’àmbit territorial. El festival ha viatjat a diverses poblacions per mostrar un tast del millor cinema projectant pel·lícules guanyadores d’últimes edicions del REC. A la setmana prèvia al festival, el REC ha fet passis a Vilanova i la Geltrú, Valls i Altafulla. Amb aquesta iniciativa de projeccions prèvies, el REC cerca la complicitat del territori una activitat que podria anar creixent els pròxims anys.