El Festival REC obre les seves portes aquest dimecres 30 de novembre amb un programa carregat d’activitats i del millor cinema internacional. REC projectarà un total de 18 pel·lícules, d’11 nacionalitats diferents, durant els 7 dies que dura la XVI edició del festival. 5 són estrenes a Espanya i 11 a Catalunya.

Quan comenci el Festival Internacional de Cinema de Tarragona, que ara durant setze edicions ha portat el millor cinema internacional de directors novells a la ciutat de Tarragona, serà amb un programa d’operes primes, que prenen el pols a la societat contemporània amb protagonistes que encaren amb il·lusió els reptes del futur.

Autors de Tarragona
Vuit autors de casa són els encarregats d’obrir el Festival Internacional de Cinema de Tarragona aquest dimecres 30 de novembre a les 18.30 h a l’Antiga Audiència. La secció ‘Autors de Tarragona’ d’enguany inclou sis projeccions: Sombras d’Adrià Guxens, Alícia i jo d’Ester Sánchez, Noah de Sara Venque i David Lleixà, Serendípia de Marc Solé i Ariadna González, El día que perdí la cartera en Tokio de Gerard Gil i Sick Fuck de Pablo Carlosena.

My First Time i inauguració
El mateix dimecres 30 de novembre a les 20 h a l’Auditori de CaixaForum, podrem gaudir d’una conferència amb la reconeguda directora catalana Maria Ripoll, que és la protagonista de la secció ‘My First Time’ enguany amb el seu primer llargmetratge Lluvia en los zapatos (1998) amb Lena Headey (Jocs de trons) i Penélope Cruz (Volver), que inaugurarà oficialment el festival dijous 1 de desembre al Teatre Metropol a les 22 h.

Durant el REC, a més de la directora Maria Ripoll, també visitarà el festival, entre altres, el director de culte Ado Arrieta (que torna a dirigir després de 25 anys), els realitzadors espanyols David Macián o Nely Regueira, o l’italià Stefano Amatucci, que acaba d’estrenar mundialment la seva pel·lícula, Caina.

5 estrenes espanyoles i 11 catalanes
De les 18 pel·lícules, guardonades a festivals com Cannes, Berlín i Venècia i algunes d’elles en la carrera dels Òscars, 5 són estrenes a l’estat espanyol i 11 són estrenes a Catalunya. Un total d’11 nacionalitats estaran presents al festival i s’estrenen països que mai no han estat presents al REC, com Paraguai, amb La última Tierra o Egipte, amb In the Last Days of the City. En total competiran 11 films per ser la millor opera prima. I a banda dels films a concurs, hi haurà projeccions especials com ara la cloenda amb La reconquista de Jonás Trueba, un passi especial de Mimosas d’Oliver Laxe, guaynadora de la setmana de la crítica a Cannes i “My First Time Cult” amb Les intrigues de Sylvia Couski i Belle Dormant del director Ado Arrieta.

RECLaNuí i altres activitats
El festival REC és molt més que cinema. Dissabte 3 de desembre se celebra la Jornada Professional, una iniciativa que busca aprofundir i donar eines en tots els aspectes relacionats amb la producció audiovisual. La jornada d’enguany és dedicada a la TRANSMEDIA.

El mateix dissabte 3 es dóna el tret de sortida a RECLaNuí amb el doble concert dels barcelonins Hidrogenesse i els tarragonins Tarde Mañana Noche a la Sala Zero. I dilluns 5, se celebra, també a la Sala Zero, la Nit Bizarra amb l’HOMBRE LOBO INTERNACIONAL, Tony Lyon i Dj Machete.

Del 30 de novembre al 6 de desembre, Tarragona es convertirà així en la capital de cinema durant una setmana.

El festival REC 2016 és possible gràcies a l’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, CaixaForum, Creative Europe, el Ministerio de Cultura, Movistar+, la Diputació de Tarragona i el Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

 Podeu consultar la programació completa del REC a la pàgina web del festival: www.festivalrec.com

<