El Festival REC s’inaugura oficialment aquest dijous nit al Teatre Metropol amb la projecció de la pel·lícula Lluvia en los zapatos de la directora Maria Ripoll dins de la secció MY FIRST TIME.

A més, el dijous, el REC projecta dues estrenes a Catalunya, Los Nadie i Park a l’Antiga Audiència; i alumnes d’institut tenen una cita amb MIRA’M al CaixaForum.

Després de veure sis petites perles de casa amb els AUTORS DE TARRAGONA i de conèixer més a fons la directora catalana Maria Ripoll, protagonista de la secció MY FIRST TIME del REC 2016 mitjantçant la seva conferència al CaixaForum el primer dia del festival, arriba el segon dia del REC amb una agenda variada.

Inauguració oficial
L’encarregada d’inaugurar el Festival Internacional de Cinema de Tarragona d’enguany és la directora Maria Ripoll. Aquest dijous, 1 de desembre, al Teatre Metropol a les 22 h es projectarà el seu primer llargmetratge Lluvia en los zapatos (1998). Segons el director artístic del Festival REC, Xavier Garcia Puerto, ja feia temps que Maria Ripoll estava al punt de mira del REC per venir al MY FIRST TIME i aquest any, per fi, ha estat possible. “A més, anava molt bé per la quota feminina del festival, ja que els últims convidats al MY FIRST TIME han estat majoritàriament homes”, ha bromejat Xavier Garcia Puerto. La directora, per la seva banda, també ha expressat la seva il·lusió de ser al REC: “Estic molt contenta de ser aquí i em fa especial il·lusió que sigui amb Lluvia en los zapatos, perquè la meva última pel·lícula, No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas, té un punt de la meva primera pel·lícula. Així tanco el cercle”, ha dit la Maria Ripoll.

El film Lluvia en los zapatos és on Maria Ripoll comença a presentar les seves credencials com a directora. De fet, a la seva estrena mundial va guanyar el Premi a Millor Guió al Festival de Montreal, i després es va fer amb el Premi del Públic a Sitges. La directora, però, ha passat per una gran varietat de formats, entre ells el thriller amb Utopia (2003) i ha tingut grans èxits de taquilla als Estats Units amb Tortilla Soup (2001), per exemple. L’any 2014 va aconseguir el Gaudí a Millor Pel·lícula amb Rastres de Sàndal. El 2015, Ahora o nunca de Maria Ripoll es va convertir en la pel·lícula feta per una dona cineasta més taquillera mai feta a l’estat espanyol i just ara acaba d’estrenar el film No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas. La secció de MY FIRST TIME es dedica a recuperar les primeres pel·lícules de directors o directores de referència i, així, donar a conèixer els orígens d’un cineasta consagrat i mostrar al públic quin ha estat el seu camí fins al moment actual d’expressió creativa.

Dues estrenes a Catalunya
A banda de la inauguració, s’estrenen dues pel·lícules a Catalunya en mans del REC   a l’Antiga Audiència aquest dijous 1 de desembre. Previ a la inauguració, REC projectarà la pel·lícula colombiana Los nadie (18 h), el primer llargmetratge de Juan Sebastián Mesa, guanyadora del Premi del Públic a la Setmana de la Crítica de Venècia. El film constitueix una crònica de dues jornades a la vida de cinc joves punk i artistes de carrer a Medellín, Colòmbia.

La segona estrena del dia és la sorprenent Park (20 h), de la directora Sofia Exarchou, Premi Nuevos Directores a San Sebastian FF. La pel·lícula mostra com un grup de joves marginals, que habiten a les ruïnes de les instal·lacions dels Jocs Olímpics d’Atenes 2004, es diverteixen amb els turistes dels resorts hel·lens.

Mira’m i el Primer Test
Al matí el REC ofereix dues activitats ben diverses. Per una banda, els alumnes d’institut tenen una cita amb la secció MIRA’M al CaixaForum en què es projecta No t’aturis de la directora Aïda Torrent, un documental sobre una sèrie de joves amb diverses problemàtiques que s’enfronten a la Selectivitat. Després de la projecció, els alumnes tenen un debat amb la directora del documental i del seu productor Albert Baquero. Aquesta activitat, ja ha penjat el cartell de sold out molt abans de celebrar-se.

Per l’altra banda, a l’Antiga Audiència se celebra el PRIMER TEST, una activitat professional dedicada a produccions i coproduccions espanyoles en fase de postproducció. Un panel d’experts valoraran les propostes i hi haurà reconeixements per als millors projectes presentats gràcies a la col·laboració de Catalan Films, que atorgarà el Premi Cinemart International Film Festival Rotterdam – IFFR, i Ymagis CinemaNext Eclair que concedirà un premi d’etalonatge i un DCP per a la pel·lícula.

Invitacions i entrades
Les invitacions per a la inauguración del dia 1 es poden recollir al Teatre Metropol. Les entrades per les pel·lícules es poden comprar per Atrápalo o en taquilla mitja hora abans de cada projecció. Els abonaments pel festival es poden adquirir al Café La Cantonada, El Lloro i al Shiva Music.

Podeu consultar la programació completa del REC a la pàgina web del festival: www.festivalrec.com