El Festival Internacional de Cinema de Tarragona no es limita a celebrar-se la primera setmana del desembre, sinó que també ofereix cinema als tarragonins tots els divendres del mes de novembre amb el programa “Across the Line” a l’Auditori CaixaForum de Tarragona.

El mes de novembre arrenquen les activitats del REC 2016 amb “Across the Line”. El programa estarà centrat en els canvis de l’Europa actual i compta amb el suport del programa de beques Creative Europe, concedit per la Unió Europea, amb què el REC va treballar ja el 2014 amb el projecte “Off the Wall”. Mentre que “Off the Wall” celebrava l’aniversari dels 25 anys de la caiguda del mur de Berlín i l’inici de la il·lusió col·lectiva d’una Europa unida, amb “Across the Line” ens acostarem a l’Europa d’avui i l’esvaïment d’aquest somni comú. La proposta d’“Across the Line” inclou quatre pel·lícules inèdites al nostre país que es projectaran els divendres del mes de novembre a les 19.30 h a l’Auditori CaixaForum de Tarragona (Cristòfor Colom, 2). La primera sessió del programa, el 4 de novembre, és Zoology (Rússia, França, Alemanya), una pel·lícula plena d’al·legories i significats, que ens farà reflexionar sobre com la vella Europa encara el futur. Europe, She Loves (Suïssa, Alemanya), un intent de mostrar l’actualitat d’Europa tal com és, es projectarà l’11 de novembre. El 18 de novembre podrem veure Aloys (Suïssa, França), un film sobre què estem disposats a fer quan estem perduts i confusos, oberts a ser seduïts; una metàfora sobre els camins que està seguint el nostre continent i l’origen de certs moviments. L’última entrega d’aquest programa, Glory (Bulgària, Grècia), retrata amb ironia les mancances del sistema burocràtic i la fredor de les relacions humanes en una societat cada dia més individualista; es projectarà el 25 de novembre. Així, després de mostrar “Off the Wall” a més de 20 ciutats de 7 països d’Europa i Amèrica, el REC torna a liderar, des de la ciutat de Tarragona, un projecte europeu que es mostrarà a 6 països de la Unió Europea. “Across the Line” és una bona oportunitat per anar escalfant motors pels dies del 30 de novembre al 6 de desembre, quan se celebrarà la 16a edició del REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona.   Agenda “Across the Line” 4 de novembre | ZOOLOGY | 19.30 h | Auditori CaixaForum Rússia, França, Alemanya // 2016 // 87’ // Director: Ivan I. Tverdovskiy 11 de novembre | EUROPE, SHE LOVES | 19.30 h | Auditori CaixaForum Suïssa, Alemanya // 2016 // 97’ // Director: Jan Gassmann 18 de novembre | ALOYS | 19.30 h | Auditori CaixaForum Suïssa, França // 2016 // 91’ // Director: Tobias Nölle 25 de novembre | GLORY | 19.30 h | Auditori CaixaForum Bulgària, Grècia // 2016 // 101’ // Directors: Kristina Grozeva, Petar Valchanov >CONSULTEU AQUÍ EL PROGRAMA COMPLET<