Del 30 de novembre al 6 de desembre del 2016 Tarragona podrà veure un cop més una mostra del millor cinema de nous directors d’arreu del món

El XVI REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona estrena imatge després de la resolució d’un concurs en què els dissenyadors tarragonins han demostrat amb escreix el seu talent, complicant la decisió final del jurat.

Després d’encetar el concurs d’imatge el 2015 amb motiu del seu 15è aniversari, l’equip del REC va decidir fer una segona edició per aquest 2016. I els resultats no podien haver estat millors, amb més del doble de participants respecte a l’any anterior. Després de que el públic votés les seves propostes favorites, les tres dissenyadores finalistes, les tarragonines Marta Daniel, Violeta Bofarull i Marta Escobar, van realitzar la proposta final a canvi d’una compensació econòmica.

D’entre les tres propostes, la guanyadora ha resultat finalment la realitzada per Marta Escobar, creadora entre d’altres de la imatge del Carnaval de Tarragona 2011 o del disseny gràfic per al grup de música tarragoní Sifóra Kemfai Elföll. La guanyadora serà l’encarregada de dissenyar totes les aplicacions de la nova imatge del Festival.

El cartell del 2016 apel·la a l’imaginari de l’espai, que ha estat present en diversos moments dels 16 anys de vida del REC. Segons explica la mateixa Marta Escobar, la imatge de l’astronauta simbolitza l’atreviment dels nous directors per explorar nous camins, l’empenta per descobrir i el salt al buit que implica iniciar-se en el món del cinema. A més, el descobriment d’un planeta petit fa referència a la importància d’allò local: descobrir nous móns en les coses aparentment petites.

finalistes_imatge2016

Els dos dissenys finalistes, creats per Violeta Bofarull i Marta Daniel (Lo Studi), respectivament.

Obre la convocatòria ‘Primer Test’ i finalitza la d’’Autors de Tarragona’

La selecció del nou cartell no és la única novetat del REC aquesta setmana.El proper 15 de setembre s’obre, per tercer any consecutiu, la convocatòria Primer Test, dedicada a pel·lícules nacionals en fase de postproducció.

La secció Primer Test ofereix als directors i productors la possibilitat de mostrar els seus llargmetratges davant d’un grup d’experts (agents de vendes, programadors, distribuïdors, etc.) que ajuda a orientar les pel·lícules seleccionades per garantir-ne un recorregut internacional d’èxit.

D’altra banda, el mateix dia 15 de setembre es tanca la convocatòria per a curtmetratges de la secció Autors de Tarragona, dedicada als directors locals.