La guardonada com a Millor Pel·lícula va formar part de la competició oficial al REC 2014, mentre que la guanyadora del Gaudí al Millor Documental va passar pel laboratori de creació del REC, Primer Test

El passat 31 de gener es va celebrar la gala de lliurament dels Premis Gaudí 2016, en la qual El camí més llarg per tornar a casa (secció Opera Prima 2014) es va alçar amb el Gaudí a la Millor Pel·lícula. No va ser aquest l’únic guardó relacionat amb el Festival, ja que Game Over, d’Alba Sotorra, que va ofrmar part de Primer Test 2014 i es va presentar el passat més de novembre al programa ’15!’, va ser la guanyadora del premi al Millor Documental.

També Cesc Gay, protagonista del My First Time 2015, va ser un dels triomfadors de la nit amb un total de sis Gaudí per al seu darrer film, Truman. D’altra banda, el film 13 dies d’octubre, dirigirt per Carles Marquès-Marcet (qui ha estat present a les edicions 2014 i 2015 del festival) es va fer amb el premi a Millor Pel·lícula per a Televisió, mentre que Anacleto, agente secreto, de Javier Ruiz Caldera, un altre dels convidats estrella del programa ’15!’, va obtenir fins a 4 guardons.

Per la seva banda, Laia Costa va aconseguir el Gaudí a Millor Actriu Protagonista pel seu paper al film Victoria, una de les projeccions especials a la darrera edició del REC.