Don’t look at me that way, Los héroes del mal, Les amigues de l’Àgata i In the Crosswind són les altres òperes primes premiades El Festival Internacional de Cinema de Tarragona ha lliurat els premis de la 15a edició del certamen. La pel·lícula colombiana Siembra, dirigida per Àngela Osorio i Santiago Lozano, ha rebut el Premi del Jurat Internacional

Aquesta nit s’han conegut els premis de l’edició d’enguany del REC, Festival Internacional de Cinema de Tarragona. El Premi del Jurat Internacional, integrat per Rebeka Garrido, Ángel Santos i José Miguel Rodríguez, ha escollit Siembra com a millor Opera Prima. Aquest film és un cant als desarrelats que busquen esperança de vida lluny de la seva terra. S’erigeix com una obra suggestiva i emocionant a través d’una història humana. El mateix jurat ha fet una menció especial al film Don’t look at me that way, de la de la directora de Mongòlia Uisenma Borchu. La pel·lícula, protagonitzada per la pròpia directora, és una aposta valenta que tracta dilemes morals a través de la llibertat personal.

dont-look-at-me-that-way-2

  El Premi del Jurat de la crítica (ACCEC), format per Manu Yáñez, Paula Arantzau i Raquel Abad, ha considerat atorgar el premi al film espanyol Los héroes del mal dirigit per Zoe Berriatúa, una mirada diferent i sacsejadora de les ‘pelis d’institut’. El mateix jurat ha donat una menció a la pel·lícula Les amigues de l’Àgata, dirigida per les directores catalanes Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen. Una mirada fresca però madura del canvi que suposa l’inici de la universitat per un grup d’amigues de sempre. Aquesta pel·lícula és fruit d’un treball de final de carrera.

Los_Heroes_Del_Mal.Still008

Aquest film, Les amigues de l’Àgata, també ha recollit el Premi del Jurat Jove, configurat per Àngela Balcells, Marc Solé i Beatriz Ortiz. I ha fet menció especial a In the Crosswind. Dirigida per Martti Helde transporta al 1941, quan més de 40.000 persones del Bàltic van ser deportades a Sibèria per Stalin i destaca per la seva singular aposta visual encisadora i sorprenent.

Les-amigues-de-lAgata1

Per últim, el Premi del Públic també ha considerat In the Crosswind el millor film de la 15a edició del REC, festival especialitzat en Opera Prima.

 

in-the-crosswind-2

Enguany han passat pel REC 22 pel·lícules, 11 d’elles a competició, de les quals 12 han estat estrena a Catalunya i 4 a l’estat espanyol, portant a Tarragona cinematografies de 10 països diferents. El festival, que ha tingut lloc del 2 al 7 de desembre, ha sumat més de 3500 espectadors.