Sessió final per al REC15′ després de 5 dies frenètics de cinema i activitats. Aquest dilluns es projectaran les 4 darreres pel·lícules. La repetició de Viaje, Capitanes de Abril i Tigres de papel. L’estrena de la Novia servirà com a cloenda després dels lliuraments de guardons als guanyadors.

Un cop projectades les 11 pel·lícules que competeixen per endur-se el premi a millor Opera Prima del REC15, aquest abaixarà el teló dilluns amb la gala de cloenda i l’entrega dels premis del jurat internacional, el jurat jove i el públic. L’Antiga Audiència acollirà la gala final (22h). Com a punt i final d’aquesta edició 2015, el REC estrenarà La Novia,  de la directora Paula Ortiz.

Una adaptació lliure, contemporània i visualment aclaparadora de “Bodas de sangre”. Ortíz manté tots els símbols del clàssic de Lorca, com la lluna, la sang del cavall, etc. I ho fa a través de les seqüències i plans amb una bellesa encisadora. Després de rebre grans elogis a la seva estrena a San Sebastian, i amb rumors que la situen com a favorita als Premis Goya, farà la cloenda al REC com a pre-estrena, a pocs dies de la seva arribada als cinemes comercials. Amb la projecció de La Novia, el Festival ha volgut retre homenatge dels 80 anys de la visita de Federico García Lorca a la ciutat de Tarragona.

LaNovia_02

El dia arrencarà amb la repetició de la projecció de Viaje (16h), per donar pas a les Operes Primes dels convidats especials d’aquest REC15′. La directora i actriu Maria de Medeiros ens presentarà in situ el seu primer film. Capitanes de Abril (1999). Una reflexió sobre l’oblit i el perdó sobre la revolució dels clavells que va tenir lloc a Portugal el 25 d’abril de 1974. Serà a les 17:30h a l’Antiga Audiència.

L’altre gran nom propi és Fernando Colomo. Un cop presentat el seu darrer film, Isla Bonita, serà el moment de fer un salt en el temps i traslladar-nos al 1977 per reviure el seu primer treball, Tigres de papel. Una joveníssima Carmen Maura intenta trobar el seu lloc al món en els dies previs a les primeres eleccions generals (1978). La projecció de Capitanes de Abril i Tigres de Papel conforma un duet per comprendre quaranta anys després, el anhels del que volíem fer i el que som ara.