La polifacètica Maria de Medeiros i Fernando Colomo seran els protagonistes de la secció “My First Time Cult” del REC 2015.  De Medeiros presentarà el seu darrer documental Repare Bem, una producció de diversos països i que s’estrenarà a Catalunya. També es projectarà la seva primera obra, Capitanes de Abril.

Maria de Medeiros i Fernando Colomo se sumen a Cesc Gay dins la secció My First Time, que vol recuperar les operes primes d’autors ja consagrats. Així, tots dos presentaran el seu debut durant el Festival, on també tindrem la possibilitat de visionar el film més recent dels dos autors.

El documental Repare Bem (Los ojos de Bacuri), últim llargmetratge de Maria de Medeiros,narra la història de tres generacions de dones perseguides per l’antiga dictadura del Brasil a través de la vivència d’Eduardo Leite “Bacuri”, torturat fins a la mort, i la seva companya Denise Crispim, perseguida i pressa durant l’embaràs. El documental es projectarà el divendres 4 a les 20h al CaixaForum, i la presentació comptarà amb la presència de la directora i de la pròpia Crispim, protagonista de la història.

A banda, De Medeiros també ens portarà la seva primera obra, Capitanes de Abril. Es tracta d’una coproducció europea (2000) inspirada en els fets ocorreguts el 25 d’abril de 1974 a Portugal, coneguts com la Revolució dels clavells. La projecció serà dilluns 7 a les 17:30h a l’Antiga Audiència amb la presència de la directora.

El REC projectarà Isla Bonita i Tigres de Papel, de Fernando Colomo

L’altre protagonista del “My First Time Cult” serà el cineasta Fernando Colomo. Un personatge clau cinematogràficament parlant durant la transició espanyola, amb un estil directe i espontani, que va superar els clissés de les comèdies de l’època. El REC recuperarà la seva Opera Prima, Tigres de Papel (1977), on una joveníssima Carmen Maura intenta trobar el seu lloc al món els dies previs de les primeres eleccions generals (1978). El film ens mostra l’ànim postfranquista, l’efervescència social i la il·lusió pel canvi en un moment clau de la història d’Espanya. Tigres de Papel es podrà veure el dilluns 7 a les 20h a l’Antiga Audiència.

Colomo presentarà també la seva darrera obra, Isla Bonita, on ell mateix és l’actor protagonista. Sense guió previ i a base de converses improvisades, veurem reflectida la seva biografia personal en un moment de crisi. La cinta es projectarà el dissabte 5 a les 20h al CaixaForum. Ambdues projeccions comptaran amb la presència de Colomo.

Com ja estava anunciat, el director català Cesc Gay també recordarà la seva primera creació. Hotel Room (1998), que servirà com a tret de sortida del REC15′. Serà el dijous 3 a les 22h al Teatre Metropol.

Més noms propis

Moltes de les cintes projectades al REC tindran presència física de membres dels seus equips. És el cas de Javier Manrique, director de càsting i coguionista de Los Héroes del Mal, que visitarà el REC juntament amb l’actriu Beatriz Medina. Uisenma Borchu, directora i actriu protagonista de Don’t look at me that way, tampoc es voldrà perdre la cita, així com Marc Sempere, director de El Ball del velatori.

In the crosswind comptarà amb la presència de la seva editora Liis Nimik, mentre que la Production Manager de Victoria, Rebeka Garrido també es deixarà veure durant el Festival. Per últim, les directores i l’actriu protagonista de Les amigues de l’Àgata també seran a Tarragona per presentar-nos la projecció del film.