Maria Arnal amb Marcel Bagès, Filastine i Verbena Warriors amenitzaran les nits del Festival

L’esperit ‘fiestero’ tornarà al REC en el seu 15è aniversari de la mà del RECLaNuí. S’ha preparat una programació àmplia i eclèctica, amb varietat d’estils musicals i propostes artístiques. El fil conductor audiovisual sempre estarà present en les sessions.

La proposta del RECLaNuí arrencarà el dimecres 2 de desembre amb el concert que Maria Arnal i Marcel Bagès com a colofó de la projecció de El Ball del Velatori. Fa poc més d’un any que aquests dos autors van presentar la seva particular remescla, feta a partir de les músiques extretes de les fonoteques de la península Ibèrica.

Ara, arriben al REC per a presentar-nos el seu primer EP (Remescles, acoples i melismes). Utilitzant la veu i la guitarra elèctrica, interpreten cants de treball d’ahir i davui, fandangos, cançons de bressol i més músiques per acompanyar la vida, la feina, la festa, i fins i tot el dol. El concert tindrà lloc el 2 de desembre a les 22h, en un espai tan exquisit com la seva proposta musical, el vestíbul del Conservatori de Tarragona.

Filastine, amb la proposta més creativa

Sens dubte, un dels plats forts de les nits del REC arribarà de la mà del creador nord-americà Filastine. El seu espectacle multimèdia “4RRAY” ens mostrarà la vessant més creativa i canyera, experimental i electrònica del Festival. Es tracta d’una performance audiovisual en quatre pantalles, que utilitza un software dissenyat especialment per al projecte. Aquest permet a l’artista disparar i manipular vídeo en directe amb sincronia amb la música.Serà una experiència cinemàtica en viu a través d’un mapa de pantalles.

Amb 4RRAY es rebassaran els límits entre una actuació musical i el live cinema. Serà un potent directe que recupera el millor de les nits del RECLaNuí. Donarà ritme al festival la nit del divendres 4 de desembre a la sala Zero (23:30h).L’espectacle es realitzarà en col·laboració amb el programa RISC del Teler de Llum (centre d’art de Tarragona).

La Nit Bizarra no faltarà a la cita

Un dels imperdibles del REC és la seva “Noche Bizarra” que s’ha celebrat ininterrumpidament des dels inicis del festival. I enguany no serà una excepció. Els espatarrants Verbena Warriors Hortera Sound System, una de les sensacions de la temporada, s’encarregaran de donar ritme amb el seu espectacle “Del Mixtape al Destape”. La sala Zero acollirà aquesta darrera nit del Festival, el diumenge 6 de desembre, a partir de les 24h.

Les entrades per al concert de Maria Arnal i Marcel Bagès tenen un preu de 3€ amb una consumició i es vendran únicament a taquilles.El preu per a Filastine i la Nit Bizarra serà de 7€ les anticipades i de 9€ a taquilles el dia de l’espectacle. Les entrades anticipades ja es poden adquirir en els punts de venda oficial. A l’Oficina de Turisme de la Rambla Nova, Shiva Music (c/ Cos del Bou, 15), El Lloro (c/ Governador González, 18) i al Cafè La Cantonada (c/ Fortuny, 23).