El Festival REC projectarà 22 films, quatre dels quals s’estrenen a Espanya. Es tracta de les pel·lícules de la secció Opera Prima Kalo Pothi (Black Hen); Viaje (ambdues també part de “Al Pot Petit – Programa Movistar+”); Don’t look at me that way; i Siembra. La pel·lícula espanyola La Novia  serà el film de cloenda de la quinzena edició del certamen.

Des del Nepal ens arriba Kalo Pothi (Black Hen) del director Min Bahadur Bham, una història que ens acostarà la realitat del país durant la fràgil treva de la Guerra Civil al 2001. L’Opera Prima es va endur el premi al millor film a la Settimana della Critica Venezia.

Don’t look at me that wayde la directora de Mongòlia Uisenma Borchu -que a més és la protagonista-, serà sens dubte, el film que més sorprendrà a l’espectador. Una aposta valenta que tracta dilemes morals a través de la llibertat personal.

La colombiana Siembra d’Ángela Osorio i Santiago Lozano és un cant als desarrelats que busquen esperança de vida lluny de la seva terra. S’erigeix com una obra suggestiva i emocionant a través d’una història humana. La productora de Siembra es Contravía Films, la mateixa companyia que va produir Los Hongos, guanyadora del REC2014.

La darrera estrena ens arriba de Costa Rica, de la mà de la directora Paz Fábrega. Viaje ens apropa a dos adults que actuen com a infants després de conèixer-se en una festa de disfresses. Viatjarem en blanc i negre a través de converses íntimes i amb un tendre sentit de l’humor descobrirem la nostra flexibilitat envers les nostres conviccions.

A banda de les estrenes a Espanya, també cal destacar les estrenes a Catalunya, tals com la producció anglesa-danesa de Jeppe Rønde, Bridgend. Un film basat en fets reals: els 79 suïcidis que van tenir lloc entre el 2007 i el 2012 a Bridgend County. La pel·lícula està protagonitzada per Hannah Murray (Gilly de Joc de Trons). L’altre Opera Prima a destacar és In the Crosswind. La cinta de Martti Helde ens transportarà al 1941, quan més de 40.000 persones del Bàltic van ser deportades a Sibèria per Stalin, i destaca per la seva singular aposta visual encisadora i sorprenent.

Margarita with a straw  serà el film de la “Sessió Xtra de Movistar+”. Una obra de Shonali Bose, que planteja la complexitat de viure amb capacitats diverses sense condescendència i amb la voluntat d’arribar a tots els públics.

La Novia, la cloenda del REC15′

Com a homenatge dels 80 anys de la visita de Federico García Lorca a la ciutat de Tarragona, el REC estrenarà La Novia,  de la directora Paula Ortiz. Una adaptació lliure, contemporània i visualment aclaparadora de Bodas de sangre. Ortiz manté tots els símbols del clàssic de Lorca, com la lluna, la sang, el cavall, etc. I ho fa a través de les seqüències i plans amb una bellesa encisadora, que oculta el veritable tema de fons: l’inevitable camí del poder del destí marcat per la tradició ancestral. Després de rebre grans elogis a la seva estrena a San Sebastian, i amb rumors que la situen com a favorita als Premis Goya, La Novia farà la cloenda al REC com a pre-estrena, a pocs dies de la seva arribada als cinemes comercials.