El reconegut director és un dels protagonistes de la secció My First Time, dedicada a donar a conèixer els orígens d’un cineasta consagrat

Durant l’acte es projectarà el seu primer llarg: “Ocaña, retrat intermitent”

El REC ja és aquí. El reconegut director, guionista i productor català Ventura Pons serà l’encarregat d’inaugurar oficialment el XIV Festival Internacional de Cinema de Tarragona el proper dijous, 4 de desembre, a l’Antiga Audiència. L’acte també comptarà amb la participació de la regidora de Cultura, Begoña Floria; el director del REC, Xavier Garcia Puerto, i el Doctor en Història del Cinema José Carlos Suárez, membre d’aquella generació que va arribar a Barcelona, per canviar-la, al final del franquisme.  A l’entrada, els assistents podran degustar un vermut Yzaguirre. La marca centenària de vermut celebra enguany els 130 anys seguint la fórmula original i és una de les empreses col·laboradores del festival.

Els interessats a assistir a la inauguració només cal que passin per l’Antiga Audiència i recullin la invitació. L’entrada és gratuïta però l’aforament és limitat.

L’acte inclourà la projecció del documental “Ocaña, retrat intermitent“, debut cinematogràfic de Ventura Pons. El director més prolífic del cinema català, que acaba de ser reconegut amb el Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2015 de l’Acadèmia, serà un dels protagonistes de la segona edició de My First Time.

Amb aquesta secció el Festival REC mira enrere per conèixer els orígens de la nostra cinematografia. “La meva primera vegada” sorgeix per apropar al públic els inicis d’un cineasta consagrat, amb personalitat, i mostrar el seu camí fins al moment actual d’expressió creativa. S’allunya de les retrospectives exhaustives, necessàries, però de vegades inabastables per al públic, i pretén tenir un tarannà més directe i popular. A més de la trobada amb el públic de la inauguració, prèviament, el mateix dijous a la tarda, Ventura Pons oferirà una masterclass oberta a tots els estudiants de la Universitat Rovira i Virgili.

El primer dia de festival: 3 de desembre

Tot i que la inauguració és dijous, el REC engega dimecres 3 a la tarda amb una doble cita. La primera serà a les 17 hores a la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili. My First Time Cult, que retrata cineastes de referència de la mà de creadors contemporanis, reviurà “9 Cartas a Berta” de Basilio Martín Patino, amb posterior debat amb Virgina García del Pino. Finalment, es projectarà “La Décima Carta”, signada per la prestigiosa documentalista.

També  el dimecres serà el torn dels Autors de Tarragona. El festival aposta principalment per les operes primes internacionals, però també té ulls pel talent local. Per això a partir de les 18:15 hores a l’Antiga Audiència es projectaran 4 curts i un llarg de joves promeses de la ciutat. A més, divendres el director tarragoní Jose Luis Montesinos, que ha rebut més d’un centenar de guardons pel seus curtmetratges, presentarà “El corredor” abans de la projecció de “2 Otoños 3 Inviernos”.