La pel·lícula d’animació sudcoreana s’ha projectat amb la col·laboració del Minipop i les Nits de Cinema Oriental de Vic

Després de la sessió, petits i grans han pogut fer el vermut i passar pel photocall 

La pel·lícula d’animació sudcoreana “Lifi, una gallina tocada de l’ala” ha omplert la sala del Festival REC de famílies. Més d’un centenar persones han assistit aquest diumenge al matí a sessió de cinema familiar, que compta amb la col·laboració del Minipop i les Nits de Cinema Oriental de Vic.

En finalitzar la sessió, el director de la Nits de Cinema Oriental, Quim Crusellas, ha comentat la pel·lícula, dirigida per Oh Sung-yoon, que s’ha convertit en tot un fenomen a l’Àsia. “És una història sobre la maternitat, que trenca amb les diferències i explica tot el que li passa a un nen quan creix: l’adolescència, els canvis o l’aprenentatge”, ha explicat.

Crusellas també ha destacat que es nota que el film està dirigit per una dona perquè és especialment sensible. “Tan de bo hi haguessin més pel·lícules dirigides per dones”, ha afirmat. Finalment, ha apuntat que “Lifi” combina diferents estils d’animació i gèneres, des d’escenes molt dramàtiques i dures fins a altres molt ensucrades. “Són canvis radicals que sorprenen però que són habitual al cine asiàtic”, ha afirmat.

Per la seva banda, Núria Serrano ha parlat en nom del Festival Minipop, impulsat per l’associació de mares Tecletes de Tarragona. “Estic molt contenta de veure aquesta sala tan plena perquè el nostre objectiu és acostar la cultura contemporània a les famílies, crear espais d’oci on petits i grans puguin gaudir conjuntament”, ha explicat. Per Serrano, amb iniciatives com aquesta es demostra que el públic familiar també pot formar part d’un festival de cinema.

Després de la projecció, petits i grans han pogut compartir una estona fent el vermut i passar pel photocall del festival