Directors, actors i productors han presentat aquest migdia dues de les pel·lícules

Els espectadors podran escoltar els seus creadors abans i després de les projeccions

El REC. Festival Internacional de Cinema de Tarragona projectarà aquesta tarda quatre estrenes (dues a Catalunya i dues a Espanya) que no deixaran indiferent a ningú. Són “El Camí més llarg per tornar a casa” (Espanya), “Viktoria” (Romania/Bulgària), “For Some inexplicable reason” (Hongria) i “Trap Street” (Xina).

Per anar fent boca, aquest migdia han passat per la sala de premsa del festival el director de fotografia de Viktoria, Krum Luis-Alirio Rodríguez; el director de “El camí més llarg per tornar a casa”, Sergi Pérez, que ha vingut acompanyat per l’actor protagonista, Borja Pérez, i els dos productors, Aritz Cirbián i Martin Samper.

El director del festival, Xavi Garcia Puerto ha assegurat que “El Camí més llarg per tornar a casa” serà la pel·lícula catalana de l’any. “És una història dura amb un personatge que pateix durant tota la peli i ens fa baixar a les catacumbes emocionals per ensenyar el buit en què es troba després de la pèrdua d’un  ésser estimat”, ha avançat Borja Espinosa. L’actor ha explicat que han treballat perquè el personatge, que té “un comportament erràtic”, sigui “autèntic i humà”  i que el públic “pugui entendre les seves reaccions, tot i que algunes siguin dubtoses”.

“La pel·lícula t’obliga a veure coses del personatge que potser no voldries veure”, ha afirmat el director, que ha destacat “la valentia de fer un personatge així, que a algunes persones els encanta i a d’altres els molesta” i “deixar fora de camp molta informació de context”.

El director i els productors també han parlat dels recursos limitats que han tingut per rodar el film i com han buscat les virtuts d’aquestes limitacions per anar a favor del personatge i la història. “És uns pel·lícula petita logísticament però no emocionalment”, ha afirmat el director.

“El camí més llarg per tornar a casa” es va haver de rodar en 16 dies dividits en tres blocs al llarg de tot un any. Tot i les complicacions que suposa aquest fet a l’hora de  mantenir el record emocional de l’actor o el ràcord i aconseguir un viatge compacte, el director creu que les pauses també han tingut aspectes molt positius per anar coneixent i configurant el personatge.

La segona presentació ha estat “Viktoria”, el primer film búlgar de la història seleccionat a Sundance i Gran Premi del Jurat al Festival de Transilvània. El seu director de fotografia, Krum Luis-Alirio Rodríguez, ha afirmat que és una història molt original que trencar amb els estereotips que tenim sovint quan pensem en l’Europa de l’est i l’època del comunisme.

Per la seva banda, el director del festival ha explicat que la pel·lícula és hereva del cinema romanès contemporani i el desvergonyiment de les idees balcàniques.

A més, el film forma part del projecte europeu Off the Wall, impulsat per REC, que recull una selecció de llargmetratges de creadors de l’Europa de l’est ambientats en les acaballes del sistema soviètic.

Avui dissabte el festival també ha celebrat les seves jornades professionals a l’Espai Turisme i a la nit el REC continua amb l’esperada Nit Bizarra a la Sala Zero.

Directores, actores y productores han presentado este mediodía dos de las películas

Los espectadores podrán escuchar sus creadores antes y después de las proyecciones

El REC. Festival Internacional de Cine de Tarragona proyectará esta tarde cuatro estrenos (dos en Cataluña y dos en España) que no dejarán indiferente a nadie. Son “El Camí més llarg per tornar a casa” (España), “Viktoria” (Rumanía / Bulgaria), “For Some inexplicable reason” (Hungría) y “Trap Street” (China).

Para ir haciendo boca, este mediodía han pasado por la sala de prensa del festival el director de fotografía de Viktoria, Krum Luis-Alirio Rodríguez; el director de “El camí més llarg per tornar a casa”, Sergi Pérez, que ha venido acompañado por el actor protagonista, Borja Pérez, y los dos productores, Aritz Cirbián y Martin Samper.

El director del festival, Xavi Garcia Puerto aseguró que “El camí més llarg per tornar a casa” será la película catalana del año. “Es una historia dura con un personaje que sufre durante toda la peli y nos hace bajar a las catacumbas emocionales para enseñar el vacío en que se encuentra después de la pérdida de un ser querido”, adelantó Borja Espinosa. El actor ha explicado que han trabajado para que el personaje, que tiene “un comportamiento errático”, sea “auténtico y humano” y que el público “pueda entender sus reacciones, aunque algunas sean dudosas”.

“La película te obliga a ver cosas del personaje que quizás no quieres ver”, afirmó el director, que ha destacado “la valentía de hacer un personaje así, que a algunas personas les encanta ya otros les molesta” y “dejar fuera de campo mucha información de contexto”.

El director y los productores también han hablado de los recursos limitados que han tenido para rodar el filme y como han buscado las virtudes de estas limitaciones para ir a favor del personaje y la historia. “Es una película pequeña logísticamente pero no emocionalmente”, ha afirmado el director.

“El camí més llarg per tornar a casa” se tuvo que rodar en 16 días divididos en tres bloques a lo largo de todo un año. A pesar de las complicaciones que supone este hecho a la hora de mantener el recuerdo emocional del actor o el racor y conseguir un viaje compacto, el director cree que las pausas también han tenido aspectos muy positivos para ir conociendo y configurando el personaje.

La segunda presentación ha sido “Viktoria”, el primer filme búlgaro de la historia seleccionado en Sundance y Gran Premio del Jurado en el Festival de Transilvania. Su director de fotografía, Krum Luis-Alirio Rodríguez, ha afirmado que es una historia muy original que romper con los estereotipos que tenemos a menudo cuando pensamos en la Europa del este y la época del comunismo.

Por su parte, el director del festival ha explicado que la película es heredera del cine rumano contemporáneo y la desfachatez de las ideas balcánicas.

Además, el filme forma parte del proyecto europeo Off the Wall, impulsado por REC, que recoge una selección de largometrajes de creadores de la Europa del este ambientados en las postrimerías del sistema soviético.

Hoy sábado el festival también ha celebrado sus jornadas profesionales en el Espai Turismo y por la noche el REC continúa con la esperada Noche Bizarra en la Sala Zero.