Els director de 10.000 Km i el productor de No One’s Child explicaran la seva experiència en una taula rodona

Les ponències aniran a càrrec de periodistes culturals, crítics, programadors i directors de festivals

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona aposta per la formació contínua del sector

La trobada és gratuïta però cal inscripció prèvia a info@festivalrec.com

 

“DEVELOP YOUR TALENT. Idees i recursos per desenvolupar els projectes audiovisuals” és el títol de la tercera Jornada Professional del XIV REC. Festival Internacional de Cinema de Tarragona, que es durà a terme el 6 de desembre de 10:30 a 14 hores a l’Espai Turisme (carrer Major, 37).

El programa formatiu compta amb el suport del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) de la Generalitat de Catalunya i Tarragona Film Office. L’assistència és gratuïta però l’aforament és limitat i cal inscriure’s prèviament als correus electrònics info@festivalrec.com o filmoffice@tarragona.cat indicant nom complet, població, professió i, si és el cas, productora.

El llarg camí del paper a la pantalla

Si el 2012 la Jornada es va dedicar a les possibilitats de la producció audiovisual en temps de crisi i el 2013 va abordar tot el procés posterior a la producció o com crear públic, en aquesta edició toca ajudar els nous creadors a desenvolupar el seu talent per recórrer el llarg camí del paper a la pantalla i per utilitzar la comunicació com un element vital del projecte.

Diversos periodistes, programadors de festivals internacionals, productors i directors d’èxit explicaran als joves creadors a quines portes han de trucar i de quina manera per accedir a laboratoris, beques i altres suports a la producció audiovisual.

La jornada començarà a les 10:30 hores amb la benvinguda i presentació del director del REC, Xavier Garcia Puerto. El productor i programador de Berlinale Panorama i director del Festival de Lübeck, Christian Modersbach, obrirà la sessió parlant de labs, trobades de coproducció i d’altres. A continuació, la periodista cultural Pamela Pianezza (programadora a Semaine de la Critique de Cannes i Films du Reel) oferirà la segona ponència, titulada “El Festivals i els nous directors: donant espai a les idees”.

Després d’una pausa-cafè, la professora dels estudis de Comunicació de la URV, Núria Araüna, moderarà la segona tanda d’intervencions, que se centrarà en la comunicació. En primer lloc, a les 12 hores, el crític de cinema i film adviser Vladan Petkovic (Cineuropa i Screen International) exposarà el paper de la comunicació en el desenvolupament del projectes. L’altra intervenció serà “De la pantalla al paper: cercant el teu públic” i anirà a càrrec del periodista Fernando Vásquez (redactor en cap de Nisimazine de la revista de Nisimasa i programador a New Films New Directors/New Films).

Finalment, a les 13 hores un director i un productor respondran la pregunta “Com t’ho has fet?” en una taula rodona moderada per la directora de cinema, Anna Bofarull. Els assistents podran conèixer les experiències de Miroslav Mogorovic (productor, membre de l’European Film Academy i guanyador, entre altres, a la Settimana della Critica de Venèzia amb NO ONE’S CHILD) i Carles Marquès-Marcet (director, guanyador del Festival de Málaga amb 10.000 KM).

Podeu consultar el programa complet de les jornades clicant aquí.

El REC va a la universitat

A més, en la seva aposta per la interrelació amb la ciutat i la divulgació del cinema contemporani, el REC també anirà a la universitat. Diversos convidats del festival (directors i membres del jurat) visitaran les aules de la Rovira i Virgili (URV) per realitzar classes magistrals i conferències pels alumnes de Periodisme, Publicitat i Comunicació Audiovisual.

En aquesta mateixa línia de donar suport als nous creadors amb la formació contínua, el festival ha creat enguany la nova convocatòria Primer Test per directors novells amb projectes en fase de post-producció. Els tres seleccionats projectaran els seus treballs a un grup d’experts que els ajudaran a donar els últims retocs i introduir-los als circuits comercials.