Foto: Jaime Rojas

L’experiència es repeteix després de l’èxit de l’any passat, amb la col·laboració de diversos centres educatius de Tarragona: els aspirants han d’estar cursant estudis audiovisuals o participar activament en el món del cinema local

El REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona busca cinc joves que estiguin cursant estudis audiovisuals i/o participin activament en el món del cinema de la província de Tarragona. Els seleccionats formaran el segon Jurat Jove del festival, que atorgarà un dels premis del festival. Els aspirants han de respondre aquest qüestionari i enviar-lo abans del 10 de novembre a produccio@festivalrec.com, juntament amb una carta de motivació, una crítica d’una pel·lícula d’una o dues pàgines i el currículum vitae.
I l’experiència es repeteix després de l’èxit de l’any passat, amb la col·laboració de diversos centres educatius de Tarragona. Els primers integrants d’aquest jurat van ser David Aymerich, Mireia Ribé, Ivan Fernández, Joan Coll i Pablo Carlosena i van decidit atorgar el premi a millor pel·lícula a la islandesa “Of horses and men” de Benedikt Erlingsson “per l’habilitat de l’autor a l’hora de tractar temes universals com l’avarícia, l’amor, el sexe i la mort. Tot això tractat des d’una particular perspectiva carregada d’humor i ironia que mostren la cara més ridícula i tràgica de l’ésser humà”. També van considerar en menció especial a “Costa da morte” de Lois Patiño “per la seva capacitat de generar debat entre l’home i la natura, i on el principal diàleg es la forma”.
Els altres premis del festival són la millor Òpera Prima REC ’14 (amb un jurat Internacional), el de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC) i el del Públic a la millor Òpera Prima sense distribució (per votació popular amb mitjana ponderada entre vots i assistents a les projeccions).