La cita de Tarragona amb el setè art es durà a terme del 2 al 8 de desembre al Teatre Tarragona i altres espais de la ciutat.

Setmanes abans, s’emetran algunes de les pel·lícules més emblemàtiques de les dues darreres dècades de festival a través de portals digitals.

 

Aposta per la cultura, pel cinema de qualitat i per les estrenes internacionals per commemorar el vintè aniversari, en espais que permetin gaudir de la cultura amb la màxima seguretat possible. Aquestes són les claus amb les quals Festival REC afronta l’edició del 20 aniversari, una data que referma la tradició del festival, la seva capacitat per innovar i adaptar-se a la realitat canviant, efemèrides que enguany prenen un especial protagonisme en un any marcat per les restriccions que imposen les mesures sanitàries.

La casuística d’enguany no ha d’impedir que Tarragona torni a gaudir d’algunes de les pel·lícules que encara no han estat estrenades en circuits comercials. Per aquest motiu, el Festival REC celebrarà els 20 anys fent el millor que ofereix aquesta cita cultural, que és projectar i parlar de noves pel·lícules, d’històries impactants que parlen de la nostra realitat i que ara son, més que mai, finestres que poden ajudar a entendre la realitat plena de reptes que ens toca viure.

Presents a Tarragona en un any en el qual cal reivindicar el paper estratègic de la indústria

 

Enguany, el festival REC afronta aquesta l’edició presencial de celebració de les dues dècades amb un programa d’actes que es durà a terme del 2 al 8 de desembre, al Teatre Tarragona i en altres espais de la ciutat de Tarragona. D’aquesta manera—i amb aquesta nova ubicació— es recupera l’esperit dels grans cinemes que, anys abans, eren presents a la Rambla Nova.

D’aquesta manera, la cita amb el cinema internacional es manté en les mateixes dates dels darrers anys i se celebrarà en ubicacions que permetran mantenir les distàncies de seguretat i garantir els aforaments permesos, garanties que se segueixen en la majoria d’actes culturals i que evidencien que aquest és un sector estratègic i totalment necessari. En aquest sentit, el festival es reafirma amb la recent declaració institucional de la Generalitat de Catalunya del 22 de setembre, que declara la cultura com a “bé essencial per al desenvolupament integral de la personalitat individual i col·lectiva, que, sense perjudici d’altres drets, cal preservar i fomentar”.

“Cal, més que mai, donar suport a la cultura. El cinema, la ficció, el documental i la indústria audiovisual han estat sectors claus durant el confinament que vam viure fa mesos i s’ha demostrat són sectors estratègics de la nostra societat. Ara és el moment d’impulsar actes que serveixin per a fer un homenatge a aquesta tasca i a retornar els bons moments que ens aporta la indústria”, manifesta el director i responsable últim de programació del Festival REC, Xavier Garcia Puerto.

Una fórmula que hibrida actes presencials i una prèvia de cinema on-line

Conscients del canvi de paradigma que imposa l’actual situació sanitària i de la irrupció del consum on-line de manera generalitzada, el Festival REC aposta per programar enguany una edició hibrida en la qual, setmanes abans de l’edició presencial habitual cada any, es podran veure per streamig i en plataformes especialitzades algunes de les pel·lícules mes emblemàtiques dels darrers anys.

Així, la programació on-line i presencial del festival oferiran pel·lícules totalment diferents i que mostraran un calidoscopi cultural complert de l’evolució del festival. A més, la programació prèvia online permetrà gaudir del festival setmanes abans dels actes presencials.

“Creiem que cal fer un homenatge a les propostes culturals que hem fet i donar llum a aquelles pel·lícules que hem passat en el festival però que, per una raó o una altra, no s’han pogut veure en les sales de cinema”, exposa Puerto, al mateix temps que reitera que “la programació online es podrà veure setmanes abans dels dies del festival, de manera que enguany el REC torna amb mes força que mai”.

L’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà, s’ha mostrat molt satisfet amb “la celebració del vintè aniversari en aquest any tan especial”, que “compta amb el suport de l’Ajuntament refermant el nostre compromís amb la cultura segura” i que, sens dubte “aportarà una dosi de records i de vivències que hem compartit molts dels assistents any rere any al festival”.

D’aquesta manera, el Festival REC 2020 torna amb seguretat i amb consciència, en una edició que —comptant la prèvia on-line i els dies de festival presencial— farà un homenatge a la pròpia trajectòria, a la força del cinema i a la seguretat individual i social.