Tarragona acollirà l’estrena a Catalunya de “El camí més llarg per tornar a casa” i “Las altas Presiones”.

“Magical Girl” i “10.000 km” vénen avalades per nombrosos premis.

La presència de creadors de l’estat al festival s’ha multiplicat amb la nova convocatòria Primer Test.

La catorzena edició projectarà més de 20  pel·lícules de 17 països diferents.

Quatre pel·lícules espanyoles que estan arrasant als festivals més prestigiosos completaran la cartellera del XIV REC. Festival Internacional de Cinema de Tarragona, que projectarà prop de 25 obres de 17 països diferents. Seguint en la línia de donar suport als nous directors, que enguany compten amb la primera edició de la convocatòria Primer Test, el REC ha volgut emfatitzar la presència d’autors de l’estat Espanyol a la programació i ha seleccionat el millor de la creació jove contemporània.

Els films escollits són “El camí més llarg per tornar a casa” i “Las altas presiones”, que competiran a la secció internacional Opera Prima, i “Magical Girl” i “10.000 Km”, que s’han programat com a projeccions especials. Les quatre pel·lícules arriben al REC acompanyades pels seus directors, que intercanviaran impressions amb el públic, i avalades per nombrosos premis dels principals festivals de cinema

“El camí més llarg per tornar a casa” serà una de les pel·lícules catalanes de l’any i s’estrenarà a Catalunya. El seu director, Sergi Pérez, format a l’ESCAC, presentarà un dels millors exemples de com fer bon cinema a casa nostra, més enllà dels pressupostos. El director del REC, Xavi Garcia Puerto, el defineix com “un film enlluernador, cru i intel·ligent, íntim i tendre, però que fuig de les obvietats, i potent com un cop de puny”.

LAS ALTAS PRESIONES“Las altas presiones” es va estrenar mundialment al prestigiós festival de Busan (Corea del Sud) i acaba de guanyar el premi a la Millor Pel·lícula de la Secció “Nuevas Olas” del Festival de Sevilla. Segons Garcia Puerto, és “una història de toc rohmerià, un retrat molt especial i estètic d’allò que podríem anomenar una generació perduda, aconseguint conjugar melancolia i vitalitat”.

I fora de competició, la comèdia romàntica “10.000 km” és una de les millors òperes primes de la temporada, que ja ha aconseguit un premi doble per a la seva parella protagonista al SXSW i quatre guardons al Festival de Màlaga, inclòs el de Millor Pel·lícula, en una carrera internacional imparable. “10.000 KM” es un film vitalista i còmplice amb l’espectador, que plasma amb una sinceritat apressant petits grans detalls de la vida contemporània.

magical girl

Finalment, com a projecció de cloenda, diumenge 7 de desembre es projectarà en sessió golfa “Magical Girl”, del director Carlos Vermut, que aquest setembre va fer doblet a San Sebastián: Concha de Oro i Concha de Plata al millor director. “Magical Girl” es una pel·lícula diferent, inesperada, absorbent, que sedueix amb el seu univers propi, un trencaclosques fascinant que atrapa des del primer fotograma.

Els jurats

Les pel·lícules del REC competiran per quatre premis: la Millor Òpera Prima REC ’14 (amb un jurat Internacional), el premi del Jurat Jove, el del jurat de la crítica (ACCEC) i el del Públic a la millor Òpera Prima sense distribució (per votació popular amb mitjana ponderada entre vots i assistents a les projeccions).

El jurat internacional estarà format per Carlos Marqués-Marcet, director de “10.000 km”; Nicola Falcinella, programador de la Settimana della Critica de Venezia; i Fernando Vásquez, periodista de Nisimazine i Programador de New Directors, New Films.

Al Jurat de la Crítica, que es va estrenar l’any passat en col·laboració de l’ACCEC, l’ Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics, enguany hi haurà Alberto Lechuga, coordinador de la revista SoFilm a Espanya; Carlota Moseguí, escriptora i crítica a Videodromo, Los 35 milímetros, La Voz en Off, LeCool Madrid i El Antepenúltimo Mohicano; i Marla Jacarilla, artista visual, escriptora i crítica a publicacions com Contrapicado, Cortosfera o Miradas.

Els membres del Jurat Jove, en col·laboració amb diversos centres educatius de Tarragona, seran Lídia Recasens, Núria Oliveras, Sergi Jiménez i Danae López. Tots ells estan cursant estudis audiovisuals o participen activament en el món audiovisual de la província de Tarragona.