Sessions Vermut

Com a novetat d’aquesta setzena edició del REC, els matins de dissabte i diumenge, els espectadors podran gaudir de sessions de cinema, El día más feliz en la vida de Olli Mäki, dissabte 3, María (y los demás), diumenge 4 de desembre. Ambdues sessions seran a les 12h a l’Antiga Audiència.

I a més, a l’Espai REC – Kino (plaça del Pallol, 10) podreu fer un beure després de la pel·lícula amb un preu especial de 2€ pel pack de vermut o canya amb patates i olives, ensenyant la vostra entrada.

logo_kino-1

 

  El día más feliz en la vida de Olli Mäki

  Director Juho Kuosmanen
  País Finlàndia, Suècia, Alemanya // Year 2016 // Duration 92'
  Cast Jarkko Lahti, Oona Airola, Eero Milonoff

  Finlàndia, 1962. Olli Mäki (Jarkko Lahti) està a punt d’enfrontar-se al combat de la seva vida; es prepara pel campionat de pes ploma en què pretén arrabassar-li el títol a l’anterior campió, Davey Moore. Ho sap, guanyar podria canviar-li la vida. Però des que Olli Mäki va conèixer la dolça i bonica Raija (Oona Airola) —va ser amor a primera vista— ha perdut parcialment la concentració en el seu entrenament…

  Amb aquesta història real, el director novell Juho Kuosmanen repensa amb elegància el gènere dels drames de boxa (i les històries d’amor). Enlluernadorament filmada en un 16mm monocrom, exquisitament confeccionada y conduïda per dos hàbils actors, EL DÍA MÁS FELIZ EN LA VIDA DE OLLI MÄKI és un biopic que sorprèn i absorbeix (fins i tot a aquells sense coneixements esportius). Això explica l’èxit aclaparador de la pel·lícula: projectada a Cannes 2016, la pel·lícula va guanyar el premi Un Certain Regard i ara encara la cursa per l’Oscar a Millor Pel·lícula Estrangera.

  Premi Un Certain Regard a Cannes
  Candidata de Finlàndia a l’Oscar a Millor Pel·lícula Estrangera

   OPERA PRIMA

   María y los demás

   Director Nely Reguera
   País España // Year 2016 // Duration 90'
   Cast Bárbara Lennie, José Ángel Egido, Pablo Derqui

   La María treballa a una editorial però somia amb ser escriptora. Passa els dies cuidant el seu pare mentre els seus germans s’escaquegen com poden. Fantaseja amb una relació estable mentre observa com tot el seu entorn s’emparella i fa el niu. El dia en què el seu pare anuncia sobtadament el seu compromís amb la enfermera que el cuida, la María veurà perillar la seva posició de filla responsable i començarà a qüestionar-se tota la seva vida.

   María (y los demás) narra la història d’una antiheroïna en la pell de la qual ens hem vist en incomptables ocasions. Les inevitables decepcions de l’entrada a la maduresa, l’autoexigència davant de l’(aparent o no) èxit aliè, la importància de sentir-se imprescindible, el dia a dia de la mà de Murphy.

   Nely Reguera ens convida a riure de nosaltres mateixes en aquesta comèdia amarga en què Barbara Lennie ens delecta un cop més amb una interpretació excepcional, salpimentant amb humor la desgràcia quotidiana en un film que ens deixarà, sens dubte, bon gust de boca.