XX Edició: del 2 al 8 de desembre de 2020

Edició Física: Teatre Tarragona // Edició online a Filmin del 26/11 al 16/12

Projeccions prèvies al CaixaForum Tarragona del 3/11 al 24/11

The Guilty

Director Gustav Möller
Country Dinamarca // Language VO Danès/Sub Castellà // Any 2018 // Durada 85'
Càsting Jakob Cedergren, Jessica Dinnage i Omar Shargawi

Asger Holm, un exoficial de policia, ha sigut suspès de les seves funcions i relegat a operador del servei d’emergències. Durant un rutinari torn de nit, rep una estranya trucada d’una dona aterrada. Tot i la sorpresa, aviat s’adonarà que la dona es troba en perill, i començarà una lluita contra el rellotge per trobar sortida no només a la recerca, sinó als seus propis dimonis personals.

D’un ritme endimoniat i un guió ple de giragonses, THE GUILTY és pura filigrana del thriller. Un exercici d’estil, gènere pur, a la mà de molt pocs escollits, i que encara sorprèn més si ve d’un debutant. Gustav Möller ha posat d’acord a crítica i públic i ha tornat a posar al mapa l’“Scandi Noir” tot d’una tacada. Amb una hipnòtica i convincent actuació de Jakop Cedergren el film va construint la tensió entorn d’elements mínims, però sobretot d’un ús magistral del so, que dispara la imaginació de l’espectador fent-lo partícip de l’espectacle. Un d’aquells films que t’enganxen als primers minuts i et deixen clavat a la butaca fins al final.

Premi del Públic a Sundance // Premi del Públic IFF Rotterdam // Premi del Públic Thessaloniki // Millor Director a Seattle // Premi de la Crítica a Zurich // Premi Miguel Delibes a Millor Guió Seminci Valladolid

 

 

 

  • Dimarts 4 // 20hANTIGA AUDIÈNCIA