XX Edició: del 2 al 8 de desembre de 2020

Edició Física: Teatre Tarragona // Edició online a Filmin del 26/11 al 16/12

Projeccions prèvies al CaixaForum Tarragona del 3/11 al 24/11

Primer Test 5 anys!

L’aposta del REC per l’òpera prima l’ha fet un referent en la presentació de nous talents com a aparador de cara el públic des de fa més d’una dècada. Però un festival com el REC ha d’estar atent als canvis i les necessitats del sector. L’anàlisi del context creatiu , la valoració de les dificultats a les quals s’enfronta un creador novell, així com el creixement natural de les nostres Jornades Professionals va fer que fa ja 5 anys (!!) ens llancéssim a implicar-nos en l’acompanyament als autors en el procés de producció, en una iniciativa llavors pionera a l’estat espanyol, el PRIMER TEST. Una plataforma on desenvolupar les seves obres, acompanyats dels millors experts internacionals, i des d’on, tots plegats, els ajudéssim a prendre bones decisions sobre el futur de la seva obra, i posar un peu a la porta d’entrada de la distribució internacional. Creadors i creadores com Sergi Pérez, Alba Sotorra, Marc Marquet, Elena Martín, Andrea Jaurrieta, o Clara Simón, han passat pel nostre laboratori, que, com els autors,  es consolida i creix en prestigi fent-lo anar més enllà del que havíem imaginat, i amb la il·lusió intacta de seguir acompanyant el nou cinema.

Una iniciativa moltes vegades invisible per al públic, però que enguany, a mode de celebració, es veu reflectida en la nostra programació.

Solan & Eri, missió a la lluna

Director Rasmus A. Sivertsen
Country Noruega // Language Doblada al català // Any 2018 // Durada 80'

50 anys després de la mítica arribada de l’home a la Lluna, el Solan i l’Eri s’embarquen en una aventura espacial, per fer-hi el segon pas. Amb l’ajuda del seu amic inventor i d’enginyoses eines, aconseguiran construir la seva nau i iniciar el seu viatge.

Una pel·lícula plena de detalls imaginatius i personatges entranyables amb un rerefons irònic sobre els esdeveniments polítics actuals.

  • Diumenge 8 // 16hANTIGA AUDIÈNCIA

Trinta Lumes

Director Diana Toucedo
Country Espanya // Language VO Gallec/ Sub Castellà // Any 2017 // Durada 80'
Càsting Alba Arias i Samuel Vilariño

Alba té 12 anys i viu a O Courel, una petita comunitat rural de Galícia. Amb la curiositat pròpia de l’edat, sent fascinació per tot allò ocult i, acompanyada del seu amic Samuel, visitarà cases abandonades, vil·les oblidades i turons remots buscant un món paral·lel, el que separa el món dels vius. De la mà dels dos joves descobrirem misteris, però també els rituals del dia a dia, i els costums d’una població d’una bellesa aturada en el temps.

A mig camí entre el documental observacional i el retrat íntim, amb uns tocs de ciència ficció casolana i llegenda galega, TRINTA LUMES és un delicat retrat sobre una terra mil·lenària que es va despoblant, fet amb l’afecte que demana aquest patrimoni. Un viatge per un paisatge que difumina l’espai entre la filmació de la quotidianitat, els seus costums ancestrals i les històries inventades, el mite i l’imaginari col·lectiu.

Guanyadora del PRIMER TEST 2017, d’allà va saltar a fer l’estrena mundial a Berlin i guanyar, entre d’altres, el Premi Días de Cine a FilmMadrid. Una mostra del talent que pot ajudar a desenvolupar el nostre laboratori.

Secció Panorama Berlinale 2018

Premi de la Crítica al D’A Barcelona 2018

Amb l’assistència de la directora Diana Toucedo. 

  • Dimecres 5 // 18hANTIGA AUDIÈNCIA

La Innocència

Director Lucía Alemany
Country Espanya // Language VO Català i Castellà/ Sub Anglès // Any 2019 // Durada 88'
Càsting Carmen Arrufat , Laia Marull , Sergi López

Lis viu amb la seva família a un petit poble de Castelló. És una adolescent que somia amb convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, tot i que per aconseguir-ho haurà d’enfrontar-se amb els seus pares. És estiu, i es passa el dia al carrer amb les amigues, i flirtejant amb el seu xicot, uns anys més gran que ella. La manca d’intimitat i el xafardeig constant obliguen a Lis a dur la relació en secret per a que no arribi als seus pares. Una relació que canviarà la seva posició al món. Amb una capacitat innata per a mostrar la vida a un poble petit des dels ulls d’una jove, Lucía Alemany presenta mitjançant el seu microcosmos els diversos obstacles als quals s’enfronta la dona adolescent en un entorn contemporani. Amb el descobriment per a la gran pantalla d’un bon pom de joves actrius, LA INNOCÈNCIA presenta un retrat naturalista, però també dinàmic, fresc i directe, d’un estiu que no voldríem que acabés mai. I tot, ben a prop del Delta.

AMB LA PRESÈNCIA DE LA DIRECTORA I L’ACTRIU PROTAGONISTA

  • Divendres 6 // 20hANTIGA AUDIÈNCIA

Ojos negros

Director Marta Lallana i Ivet Castelo
Country Espanya // Language VO Castellà Sub. Anglès // Any 2019 // Durada 67'
Càsting Alba Alcaine, Julia Lallana, Anna Sabaté

La Paula, una noia de 14 anys, ha de passar l’estiu al poble, amb la seva tia i la seva àvia als que tot just coneix. Allà descobreix les tensions familiars que es destapen arran de la malaltia de la seva àvia. Mentre intenta escapar d’aquesta atmosfera asfixiant, coneix a Alícia, una noia de la seva edat amb qui estableix una intensa amistat. Al finalitzar l’estiu, la Paula intuirà el que significa fer-se gran.

Una particular coming of age que té els seus principals virtuts en el que el defineix: un treball de fi de carrera d’unes directores novells. La seva capacitat d’observació la realitat, la participació (i interferència) en aquesta, i l’espontaneïtat de la història en la qual l’adolescent Paula es fa gran durant un estiu que inicialment semblava interminable.

La pel·lícula és una mostra que el Laboratori Primer Test del Festival REC és un punt d’acollida de jove talent.

Biznaga de Plata al Festival de Màlaga

  • Diumenge 8 // 12hTEATRET DEL SERRALLO