XX Edició: del 2 al 8 de desembre de 2020

Edició Física: Teatre Tarragona // Edició online a Filmin del 26/11 al 16/12

Projeccions prèvies al CaixaForum Tarragona del 3/11 al 24/11

La Camarista

Drama // Director Lila Avilés
Country Mèxic // Any 2018 // Durada 102'
Càsting Gabriela Cartol, Teresa Sánchez, Agustina Quinci

Va ser premiada a la Millor Pel·lícula Novell dels Premis Ariel (els Goya Mexicans) i seleccionada per representar el seu país en els premis Oscar. Va passar per Filmin breument en una campanya de suport a les cambreres de pis dels hotels.
Realitzada amb màxima cura i un mestratge impropi d’una debutant, “La Camarista” és un estudi meticulós d’allò que passa entre bastidors. L’actriu Gabriela Cartol ens regala un treball ple de carisma, que dota de calidesa a un personatge que ens descobreix un món moltes vegades invisible, a través del qual passem de puntetes.
Sinopsi: Eve és una jove cambrera de pisos que treballa en un dels hotels més luxosos de Ciutat de Mèxic, en una exclusiva torre de vidre habitada per hostes tan adinerats que ella només pot imaginar les seves vides a través de fantasies íntimes sobre les possessions que deixen enrere. Torns de treball llargs i difícils impedeixen a Eve tenir cura del seu fill, mentre
s’encarrega d’ajudar-vos a tenir cura dels seus, però creu que la seva situació millorarà si aconsegueix que la ascendeixin per treballar a les suites executives, raó per la qual accepta un horari esgotador. Amb aquest objectiu en ment, també s’inscriu en el programa d’educació per a adults de l’hotel.
Raons per veure-la: L’impressionant debut de Lila Avilés planteja les relacions de poder i servitud encara presents en la societat contemporània.