XX Edició: del 2 al 8 de desembre de 2020

Edició Física: Teatre Tarragona // Edició online a Filmin del 26/11 al 16/12

Projeccions prèvies al CaixaForum Tarragona del 3/11 al 24/11

In The Last Days Of The City

Drama // Director Tamer El Said
Country Egipte, Alemanya, Regne Unit, Emirats Àrabs Units // Any 2016 // Durada 118'
Càsting Khalid Abdalla, Laila Samy, Hanan Youssef

Inèdita a Filmin
Premi Caligary al Festival de Berlín. Un cant a les oportunitats perdudes, al passat que encara és present, a totes aquelles coses que vas fer i que no vas fer però encara vols fer; remordiments pretèrits, esperances futures. Tamer El Said ens transporta a una ciutat del Caire desconeguda per a nosaltres, amb la capacitat de fer-nos còmplices dels sentiments del protagonista.
Sinopsi: Khalid es retroba amb El Caire, amb vells amics i nous projectes. Mentre busca pis, revisa les imatges d’una pel·lícula que no aconsegueix acabar, que reflecteix i conté la vida d’una ciutat en la qual cada vegada sent més estranya. Més enllà del que nosaltres mateixos projectem sobre les ciutats del Magrib, “In the last days of the city” és una profunda, íntima (encara que molt oberta) carta d’amor a una ciutat, al cinema, al que
significa estar lluny de casa, de la teva ciutat estimada.

Un cant a les oportunitats perdudes, al passat que encara està present, a totes aquelles coses que vas fer i que no vas fer però encara vols fer; remordiments pretèrits, esperances futures. Un film que creix juntament amb la lírica descripció d’alguns dels conflictes que afronten els països de la regió. Tamer El Said ens porta per un El Caire desconegut per nosaltres amb la capacitat de fer-nos còmplices del sentiment del protagonista, amb la mateixa sutilesa que ha seduït espectadors de tot el món des de la seva estrena a la Berlinale.


Raons per veure-la: “No hi ha nostàlgia pitjor que enyorar el que mai, mai, va succeir”. Egipte, després de la revolució frustrada. Un dels films més premiats de 2018 és aquesta oda poètica a una de les ciutats més caòtiques de el món.